Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am fost jignita mereu la ei acasa, prin urmare eu nu doresc sa ii mai vizitez dar nici sa il las pe copil numai cu sotul in vizita la socri. Sotul nu s-a implicat prea mult in cresterea copilului. In schimb am mentionat mereu ca socri pot veni in orice moment sa vada copilul, dar la noi acasa, insa ei refuza.
Este ilegal refuzul meu de a-l lasa pe copil cu sotul in vizita la socri, chiar daca nu am nimic impotriva sa vina sa il vada la noi acasa?
Mai mult, daca ajungem sa divortam, pot fi obligata sa il las pe copil in casa socrilor, asta pana cand copilul va mai creste si va alege el daca vrea sa ii viziteze?
Copilul are dreptul sa aiba legaturi personale si cu bunicii paterni.
Totusi, pana cand acestia nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens, in sensul fixarii de catre instanta a unui program de vizitare, nu sunteti obligata sa le permiteti socrilor sa il ia pe nepot in locuinta lor.
In alta ordine de idei, nu vad cum l-ati putea impiedica in acest moment pe sotul dvs. sa mearga in vizita la parintii lui, insotit de copil..
Doar daca v-ar fi incredintat copilul, fie si provizoriu (pana la divort), ati putea face asta.
Acest lucru se poate face pe calea unei ordonante presedintiale.
Eu i-am invitat mereu pe bunici sa vina sa isi vada nepotul (stau la 5 minute distanta de noi) insa refuza mereu sa vina; si tocmai pentru interesul copilului vreau sa fiu de fata acum cand au loc astfel de intrevederi, pe care eu le doresc. Bunicii nu au avut contacte cu copii de aceasta varsta (nu si-au crescut nici propriul copil) si nu e cazul acum sa spun ce comportament au cu copilul sau ce obiecte periculoase ii dau sa se joace. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.