avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitarea bunicilor de catre copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitarea bunicilor de catre copil

Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am fost jignita mereu la ei acasa, prin urmare eu nu doresc sa ii mai vizitez dar nici sa il las pe copil numai cu sotul in vizita la socri. Sotul nu s-a implicat prea mult in cresterea copilului. In schimb am mentionat mereu ca socri pot veni in orice moment sa vada copilul, dar la noi acasa, insa ei refuza.
Este ilegal refuzul meu de a-l lasa pe copil cu sotul in vizita la socri, chiar daca nu am nimic impotriva sa vina sa il vada la noi acasa?
Mai mult, daca ajungem sa divortam, pot fi obligata sa il las pe copil in casa socrilor, asta pana cand copilul va mai creste si va alege el daca vrea sa ii viziteze?
Cel mai recent răspuns: iulia09 , utilizator 15:44, 9 Ianuarie 2012
Copilul are dreptul sa aiba legaturi personale si cu bunicii paterni.
Totusi, pana cand acestia nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens, in sensul fixarii de catre instanta a unui program de vizitare, nu sunteti obligata sa le permiteti socrilor sa il ia pe nepot in locuinta lor.
In alta ordine de idei, nu vad cum l-ati putea impiedica in acest moment pe sotul dvs. sa mearga in vizita la parintii lui, insotit de copil..
Doar daca v-ar fi incredintat copilul, fie si provizoriu (pana la divort), ati putea face asta.
Acest lucru se poate face pe calea unei ordonante presedintiale.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ContSters234722, utilizator
conform Legii 272/2004 si bunicii au drepturi personale de a stabili legaturi cu nepotii. prin urmare, va pot da in judecata si sa obtina acest drept.
Pacat ca in aceasta situatie orgloliul dvs. este mai important decat interesul superior al copilului
Eu i-am invitat mereu pe bunici sa vina sa isi vada nepotul (stau la 5 minute distanta de noi) insa refuza mereu sa vina; si tocmai pentru interesul copilului vreau sa fiu de fata acum cand au loc astfel de intrevederi, pe care eu le doresc. Bunicii nu au avut contacte cu copii de aceasta varsta (nu si-au crescut nici propriul copil) si nu e cazul acum sa spun ce comportament au cu copilul sau ce obiecte periculoase ii dau sa se joace. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
iulia09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizita al bunicilor mihaelaroxana mihaelaroxana de curand am divortat, in urma casatoriei a rezultat un copil care in prezent are cateva luni; tatal copilului cere drept de vizita si sunt de acord cu asta; ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma aflu in situatia in care am decis sa ma separ de ... raluca07 raluca07 Buna ziua. Ma aflu in situatia in care am decis sa ma separ de sotul meu. Procesul inca nu a inceput. Primesc mesaje de la soacra ca vrea program de vizita ... (vezi toată discuția)
Divort in desfasurare;incredintare minor dulcedor dulcedor buna seara va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat am depus acte cerere reconventionala divort,deoarece sotul a intentat divortul;el cere custodia ... (vezi toată discuția)