avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de vizita al bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de vizita al bunicilor

de curand am divortat, in urma casatoriei a rezultat un copil care in prezent are cateva luni; tatal copilului cere drept de vizita si sunt de acord cu asta; dar nu vreau sa vina sa viziteze copilul si parintii fostului meu sot; pot obtine drept de vizita si bunicii ?
Cel mai recent răspuns: mihaelaroxana , utilizator 20:03, 5 Septembrie 2010
Daca pin hotararea de divort, ramasa definitiva si irevocabila se prevede posibiliatatea ca si bunicii au dreptul la vizita minorului, nu va puteti opune.

Bunicii nepotului, precum si alte rude au dreptul la vizita minorului conform programului stabilit de catre instanta de judecata.

Cadrul legal il constituie prevederile art. 14 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, potrivit carora, copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care a dezvoltat legaturi de atasament.

Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
nu avem hotarare definitiva, inca nu s-a pronuntat divortul, iar el a parasit domiciliul conjugal pe perioada cand eram insarcinata;asa ca nu se pune problema mentinerii relatiei cu alte persoane fata de care a dezvoltat legaturi de atasament ; avem de a face cu un caz in care el solicita dreptul de vizita prin ordonanta presidentiala (nu specifica nimic de parintii sai ), dar vrea sa vina insotit de parinti sau chiar sa vina doar parintii lui sa vada copilul ;
puteti sa limitati. pana la e doar dreptul tatalui. insa moral e bine? si bunicii isi iubesc nepotul.
pe perioada sarcinii mi-au facut mult rau, nu s-au gandit ca ii fac rau copilului din burta, nu s-au interesat nici macar de sexul copilului, nici ei nici tatal copilului nu mi-au acordat sprijinul moral necesar;imediat dupa nasterea copilului nu s-au interesat de starea lui, copilul a avut probleme de sanatate, pana la o luna nu au vrut sa auda de el; nici eu nu m-am simtit bine dupa nastere, aveam nevoie de ajutor sa ma pot ridica din pat, aveam mare nevoie de un sprijin moral in acel moment, dar lor putin le-a pasat de mine; si daca pierdeam sarcina af fi fost foarte fericiti; cam asa sunt socrii mei
asa ca am motive sa cer acest lucru si sa cred ca vor sa-i faca rau ; ma streseaza , eu alaptez copilul si automat ii imprim o stare de agitatie si copilului, deci este in interesul copilului ca bunicii sa nu-l vada; l-au vazut de 3 ori pana acum pentru ca eu nu le-am interzis, dar dupa ce au plecat ei copilul era mai agitat, mai speriat, plangea mai des; cand va fi mai mare copilul mi-e frica sa nu-l influenteze negativ; ei vor sa vada copilul sa se laude cu el ca e frumos, dar nu sa ii fac a un bine, nu i-au facut nici un cadou la vizitele pe care le-au facut, nu m-au ajutat deloc moral si financiar; la un copil mici sunt foarte multe cheltuieli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor-urgent ioanagci ioanagci Buna ziua,sunt si eu noua in mica \"comunitate\" a voastra! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau raspunsuri,daca le pot numi asa: am o fetita de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil floricamaria floricamaria sotul meu a parasit domiciliul conjugal desi stia ca sunt insarcinata , pentru ca nu voia sa aiba un copil; imediat a depus actele de divort ; daca la data la ... (vezi toată discuția)
Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)