avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Ma aflu in situatia in care am decis sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care am decis sa ma separ de ...

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care am decis sa ma separ de sotul meu. Procesul inca nu a inceput. Primesc mesaje de la soacra ca vrea program de vizita pentru copil. Cum trebuie sa procedez ? Sunt obligata sa ii las copilul pentru a petrece timp cu ea?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:47, 9 Mai 2022
Deschideti dvs procesul ca sa stabiliti cadrul procesual: obiectul cererii, partile cu care va judecati.
Contactati un avocat si o sa va indrume acesta pas cu pas.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Bună ziua!
De principiu și socrii au dreptul de a-și vizita nepoții, dar mai ales soțul dvs.!
Daca socrii sunt de bună credință, nu credeți că v-ar lua copiii fara sa ii mai înapoieze, atunci puteți să le permiteți copiilor sa ii viziteze! In caz contrar, nu ar fi recomandabil! Așteptați să stabiliți cum va fi programul de vizitare al soțului dvs. și apoi socrii pot să își vadă astfel nepoții!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Daca au existat legaturi afective destul de puternice si stabile cu bunicii paterni (deci nu sporadic, la zile de nastere de ex), atunci trebuie sa stiti ca si familia extinsa are drept de a pastra in viitor aceste relatii, distinct de dreptul tatalui de vizitare.

Cat de intinse vor fi aceste relatii stabiliti dvs prin buna intelegere sau va interveni instanta in functie de ce cereri are la dosar si de ceea ce v am spus (forta si stabilitatea relatiei afective anterioare) tinand seama de interesul minorului, dar si de programul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)
Deces tata copil minor, drept de vizita familie extinsa talisman17 talisman17 Buna ziua, Tatal copilului meu(sotul meu) a incetat din viata. Dupa moartea sa, parintii si cumnatul meu au solicitat printr-un avocat program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)