Buna ziua. Ma aflu in situatia in care am decis sa ma separ de sotul meu. Procesul inca nu a inceput. Primesc mesaje de la soacra ca vrea program de vizita pentru copil. Cum trebuie sa procedez ? Sunt obligata sa ii las copilul pentru a petrece timp cu ea?
Deschideti dvs procesul ca sa stabiliti cadrul procesual: obiectul cererii, partile cu care va judecati.
Contactati un avocat si o sa va indrume acesta pas cu pas.
Bună ziua!
De principiu și socrii au dreptul de a-și vizita nepoții, dar mai ales soțul dvs.!
Daca socrii sunt de bună credință, nu credeți că v-ar lua copiii fara sa ii mai înapoieze, atunci puteți să le permiteți copiilor sa ii viziteze! In caz contrar, nu ar fi recomandabil! Așteptați să stabiliți cum va fi programul de vizitare al soțului dvs. și apoi socrii pot să își vadă astfel nepoții!
Daca au existat legaturi afective destul de puternice si stabile cu bunicii paterni (deci nu sporadic, la zile de nastere de ex), atunci trebuie sa stiti ca si familia extinsa are drept de a pastra in viitor aceste relatii, distinct de dreptul tatalui de vizitare.
Cat de intinse vor fi aceste relatii stabiliti dvs prin buna intelegere sau va interveni instanta in functie de ce cereri are la dosar si de ceea ce v am spus (forta si stabilitatea relatiei afective anterioare) tinand seama de interesul minorului, dar si de programul lui.