avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soț și soție în relații bune. Avem 1 copil sub 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soț și soție în relații bune. Avem 1 copil sub 1 an. Din ...

Soț și soție în relații bune. Avem 1 copil sub 1 an. Din cauza unor neînțelegeri cu socrii nora interzice bunicilor paterni sa-si mai vadă nepotul. Povestea e asa: după nașterea copilului bunicii vin la scurt timp în vizita și-si cunosc nepotul. Bunica materna fiind mai des și contribuie la ajutor după naștere nora zice soacrei sa vina sa stea câteva zile sa-si cunoască mai bine nepotul . Soacra vine sta de marți pana sâmbătă. Când e invitata sa mai vina ne spune ca și-a făcut rezervare la bai ca are nevoie de relaxare. Nora în acest timp ajutata de soț și bunica materna și în lipsa lor se taraie operata cu copil de 4 kg. Frumos răspuns din partea soacrei. A doua oara nu am mai îndrăznit sa o chemam. Mai vizitează nepotu în vizite scurte de câteva ore în care nu -și scoate nepotul la plimbare : în casa la cafea și relaxare. Când nora își spune nemulțumirea următoarea data vine soacra și își scoate nepotul afara ( dar plimbarea e pana la un magazin și inapoi) și prin magazin . Încă o data îl scoate la plimbare în parc ,tot de "gura"norei. La 6 luni vine cu haine mici primite de la cineva și știa ca sunt mici lui sa le dau cuiva sa fac cv și eu și cu creioane colorate , forfeca , ascuțitori etc neadecvate vârstei lui. Între timp a mai adus și haine foarte mari potrivite vârstei aprox 10 ani. Noi la socrii am mers de câteva ori sa stam peste noapte . O data când s-a ocupat soacra de adormitul copilului nora a simțit în nesiguranță copilu . Nora pune perne pe lângă copil de frica ca să nu cada,la care soacra ti-e frica ca cade ,punem si jos cv moale sa cada pe moale dacă cade . Din motive de dezinteres fata de nepot și nesiguranță în preajma acestora nora interzice vizitele și ca ei sa nu-si mai vadă nepotul. Acum socrii vor sa-si caute dreptul de a-si vedea nepotul. " nepotul" zis când ei nici nu se considera bunici ca doresc ca atunci când copilul vorbește sa le spună pe nume pt ca ei nu sunt bătrâni ( peste 50 ani) ca să fie strigați bunicu / bunica. Are nora dreptate sau bunicii ???
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:21, 6 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg ca sunteți tanara și poate imatura, deloc diplomata. Bunicii vor câștiga dreptul de relatii cu nepotul în instanta. Poate ar trebui sa lăsați orgoliul și sa ii lasati de bunăvoie. Ati luat o decizie aiurea pt nimicuri.
Puteati fi prezenta la vizita sa puneți perne unde vreți
Ca nu vor sa fie bunica și bunicul cu numele? Ce aiureli, fiecare are defecte și gargauni, fit înțeleaptă ca sunteți o familie.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @iulygabi92 , de acord cu gi-jane2 , se pare ca sunteti extrem de tanara si fara multa experienta de viata ( ceea ce nu e un defect , vine si asta cu trecerea timpului ) … Ganditi-va la binele copilului , nu la orgoliul dvs. Va avea in viata nevoie de o cat mai larga retea de oameni care-l iubesc , cu cat mai larga , cu atat mai bine . Nici pe noi nepotii nu ne cheama cu apelativele clasice , suntem Oma si Opa , spre deosebire de celalalt set , care sunt Bunicul si Buni . Si toti patru ii iubim , si nu ne manifestam dragostea neaparat prin cantitatea de bunuri cumparate . Si mai e un aspect , pentru dvs. sunt socri , dar pentru sotul dvs. sunt parinti . Nu cred ca-i cade prea bine sa manifestati asa o ura fata de ei . Nu uitati ca , alaturi de ei , a trait mult mai mult decat alaturi de dvs. Il puneti intr-o situatie ingrata , sa ia partea cuiva , dvs. sau ei . Si nu e bine … Sa nu fiti absolut-absolut sigura ca - intr-o situatie limita - va prefera sa va sustina contra lor , asta nu e neaparat “ un dat “ . Oricat aveti impresia ca aveti dreptate , sunt chiar lucruri de nimic , nu va puneti in primejdie armonia din mica dvs. familie , chiar nu se merita …
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soacra vaduva decedeaza. sotul este mort de 4 ani, cu mult inaintea ... Safron Safron Soacra vaduva decedeaza. Sotul este mort de 4 ani, cu mult innaintea soacrei. Eu( nora) ce parte am la mostenire( apartament) daca mai sunt si alti 3 nepoti? (vezi toată discuția)
Probleme cu soacra mami76 mami76 Buna ziua, De cand m-am maritat am probleme cu soacra...probabil majoritatea s-a lovit de problema asta. Acum insa s-a agravat situatia. Ii tot spune sotului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)