avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu soacra
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu soacra

Buna ziua,
De cand m-am maritat am probleme cu soacra...probabil majoritatea s-a lovit de problema asta. Acum insa s-a agravat situatia. Ii tot spune sotului meu ca daca divorteaza ii da apartamentul ei... Asta m-a facut sa ma gandesc si eu la divort desi imi doresc sa-mi cresc copii (am 2 copii minori,unul de 2 ani si altu de 9 luni)in familia pe care o am cu sotul. Parintii lui nu si-au dorit copii astia. Eu cresc singura copii,sotul fiind plecat 300 de zile pe an pe teren.As vrea sa stiu in cazul asta poate sa-i viziteze cand doreste dar doar in prezenta mea?
Multumes!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:57, 9 Aprilie 2009
Intai trebuie sa va ganditi bine, daca divortul este solutia sa scapati de socri, sau o discutie serioasa cu sotul dvs si eventual sa va mutati...si nu socrii tb sa fie cei care sa-si fi dorit copii.In fine, daca divortati, sotul poate vedea copiii, daca solicita acest lucru, si dat fiind varstele fragede pe care le au, se poate doar in prezenta dvs.Foarte important, ce trebuie sa stiti, e sa nu va indepartati copiii de tatala lor, ca totul mai tarziu se intoarce impotriva dvs.Sper ca veti folosi toate aceste sfaturi, chiar daca nu sunt pur juridice.
Consider ca o asemenea promisiune , instrainarea unui aparatment de catre soacra fiului , daca exista o relatie afectiva solida , nu poate avea vreun efect.
Numai daca respectiva relatie e compromisa , ar interveni un asemenea motiv "determinant".
V-as sfatui sa o ignorati total pe soacra , si sa va concentrati asupra relatiei dvs de cuplu .E optiunea ei daca doreste sa recurga la un asemenea gest , insa numai sotul dvs va decide daca o si asculta ...

Daca va decideti , insa , sa divortati , sotul poate vizita copii si in prezenta dvs , si in lipsa dvs ,in cazul in care acestea sunt in interesul minorilor.
Se poate implica si financiar , platind pensia de intretinere.

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu as cauta sa am martori la o promisiune din asta si apoi imi amenint sotul ca daca divorteaza si primeste apartamentul, sansele sunt mari sa fie desfacut contractul pentru cauza imorala!
Ma rog, asa, daca tot ne tinem in promisiuni...

Cred ca aveti o problema de comunicare cu sotul si asta nu are nicio legatura cu sfera juridica. Orice permisiune a cuplului de interventii din partea tertilor arata o relatie bolnavioara intre ei. La o relatie buna, solida, sanatoasa, soacra nu are ce cauta. Niciuna dintre ele.
Vedeti astfel in ce masura domnul este sotul dv. sau fiul mamei sale. Apoi decideti daca dv. chiar doriti un astfel de sot.
De aici si pana la a nu-i da copiii omului, e cale lunga si sper ca ati spus-o la nervi.
La 9 luni eu i-as da tatalui drept de vizitare prin luare la domiciliul lui.

Succes!
soacra,soacra,poama acra,stiti cum se spune...nu sunteti singura pe lume cu astfel de probleme...dar eu nu as renunta niciodata la sotul meu pentru soacra (mai ales daca asta este singurul lui defect..baiatul mamii)..daca merge atitea zile pe teren,inseamna ca este departe de familie..poate soacra este frustrata din acest motiv si isi lasa veninul pe dvs..incercati sa o imbunati putin,poate atunci lucrurile se schimba..la urma urmelor aveti doi copii impreuna care au nevoie si de mama,si de tata si de bunica...intr-un cuvint de o familie fericita...!!!
O lupta e necesara, evident, pentru a salva relatia...
Dar in caz de esec, l-as lasa cu mama de gat!!
Poate ca e o problema mare comunicarea intre voi, caci atata timp despartiti... asta ar putea fi problema de fapt in relatie!
In rest, multa putere de lupta pentru relatie!

Alte discuții în legătură

Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)
Posibil divort,...soacra?? tundyuta tundyuta Sunt casatorita de 18 ani,am un sot bun,dar usor influentabil.Mama lui de cate ori vine la noi ,are o influenta negativa asupra lui.Se baga in viata noastra ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor minori în cazul unui divorț. cât contează starea materială a soților la stabilirea domiciliului copiilor? Diana O. Diana O. Buna seara, As avea nevoie de un raspuns/ sfat intr-o problema foarte grava.. Sunt căsătorită de 11 ani , am un băiețel de 10 ani si o fetiță de ... (vezi toată discuția)