Buna ziua,
De cand m-am maritat am probleme cu soacra...probabil majoritatea s-a lovit de problema asta. Acum insa s-a agravat situatia. Ii tot spune sotului meu ca daca divorteaza ii da apartamentul ei... Asta m-a facut sa ma gandesc si eu la divort desi imi doresc sa-mi cresc copii (am 2 copii minori,unul de 2 ani si altu de 9 luni)in familia pe care o am cu sotul. Parintii lui nu si-au dorit copii astia. Eu cresc singura copii,sotul fiind plecat 300 de zile pe an pe teren.As vrea sa stiu in cazul asta poate sa-i viziteze cand doreste dar doar in prezenta mea?
Multumes!
sotul nu trebuie pus in postura de a alege intre dvs. si mama lui. Dvs. nu trebuie sa puneti paie pe foc,ci scopul dvs. este sa salvati familia copilasior dvs.Mergeti la oglinda si facetiva putina autocritica,cu siguranta nici dvs. nu sunteti usa de biserica,nobody is perfect,nici "biata socrela", nu e dracul chiar asa de negru.Poate resusiti sa cistigati inima soacrei si in asta vad eu salvarea intregii familii.Ginditi-va pozitiv,dvs.facetiva luntre si punte sa cistigati inima doamnei soacre,schimbati macazul(va fi socata),fiti nora din poveste,abundati-o cu atentie ,iubire,explicati-i cit de important este ca copilasii sa aiba parinti si bunici.familia este cel mai scump lucru de pe lume,dupa parerea mea.Parintii atit ai dvs.,cit si ai lui,nu sunt perfecti,dar trebuie acceptati cu greselile si partile lor negative.O bunica este un mare cistig pentru copii dvs. lasati-o sa ingrijeasca copiii,in timp ce dvs. cu sotul faceti un weekend minunat sau va luati timp pentru voi.Nu a vrut copiii bunica??eh,ce sa ii faci cum zic americanii: LIVE WITH IT!!!Aici sunt si incurajati-o sa fie cit mai mult alaturi de nepoti.E pozitiv pentru nepoti si va da dvs. mai mult timp liber.Nu va ginditi negativ,ginditiva pozitiv, soacra are si parti bune (orice om are),nu o vedeti numai in negru.
Imaginati-va cum ar fi,daca dvs. si soacra v-ati intelege de minune?Nu ar fi extraordinar si un mare cistig pentru sot si copii??mai lasati de la dvs. ca sunteti mai tinara si incercati sa ii cistigati inima,nu cred ca e chiar asa de piatra.Aveti aceasta obligatie pentru copii dvs.,ca atunci cind va veti uita in oglinda sa fiti cu constiinta impacata,ca ati facut orice pentru salvarea familiei micutilor dvs.
Am vazut caz in care, cu cat nora arata bunatate, cu atat lovea mai rau soacra... si fiul! Caci ambii rationau ca daca ea, nora, poate lasa atat, poate lasa si mai mult! :P
Problema intr-o relatie e... in interiorul ei si nu in afara! Nici sotul si nici sotia nu cauta intelegere sau altceva in afara relatiei decat in lipsa de comunicare si intelegere in relatie. De aici pleaca totul, de aici, simtind ca ceva nu e complet, unul dintre soti permite unui om din afara sa se implice.
De acord cu dv. ca nu trebuie sa aleaga sotul intre sotie si mama, fiecare din cele doua are locul ei in inima lui si asa e normal, dar de aici si pana la interferenta uneia in relatia lui cu cealalta... cale lunga!
Imi amintesc momente cu soacre... fara numar, fara numar!, de te pufneste rasul! Cu a mea, cu a prietenelor, cu ale unor cliente... :)) Pot face un club ale celor mai traznite idei ale soacrelor, ale nurorilor distractive, ale celor care au trecut peste probleme cu filiala celor care nu au trecut...
Daca va fi tolerata implicatia ei in familia tanara, va continua sa se implice.
Insa singurul care ii poate interzice aceasta implicare e sotul si nu nora. Nora poate numai sa descopere ce-l nemultumeste pe sot in relatie... :)
Succes! Sa ne tineti la curent...
Va dati seama ca e doar un exemplu...problemele sunt mai multe si mai grave. Soacra e genu care nu o multumeste nimic si tot ce faci nu e bine.Am fost si fata buna si a fost mai rau...asa ca acum o tin la distanta si e mai bine.Vroiam sa am o relatie buna cu ea dar nu s-a putut...iar de aici apar alte probleme...
E vorba de violenta in familie,neglijenta in familie,violenta verbala,defavorizarea copiilor,hartuire din partea fam lui, sunt multe...stresu e foarte mare pentru mine!
Situatia fiind mai complexa trebuie sa ma duc la un cabinet si spus toate problemele...imi trebuie clar un sfat!
Va multumesc pentru sfaturi!