avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate achim_achim

Activitate achim_achim

Răspuns la discuția pensie alimentara-poprire salariu
Brom a scris:

achim_achim a scris:

Multumesc pt raspuns Ioana. Sigur este de competenta judecatoriei? O contestatie nu trebuie solutionata de o instanta superioara?
Astept in continuare cat mai multe opinii.


Este jignitor sa contesti ceea ce iti raspunde o doamna, consilier juridic. Sau o faceti doar pentru ca acolo scrie consilier juridic si nu avocat? Pentru cultura generala a dumneavoastra am sa va comunic ca un consilier juridic nu este inferior profesional unui avocat.
Doamna Stoica v-a oferit un raspuns avizat. Contestatia se solutioneaza de judecatorie. Daca considerati ca stiti mai bine, de ce mai intrebati aici?
In plus, ce relevanta are cine solutioneaza? O sa primiti citatie si o sa aflati ca doamna Stoica avea dreptate.
Ce motive ar putea sa invoce? Depinde de cat de bun profesionist este avocatul doamnei foste sotii.
Ce sanse are? Depinde de instanta si de motivele invocate. Teoretic ele sunt foarte reduse atata timp cat datoreaza pensie de intretinere.

Am apelat de cateva ori la specialistii prezenti pe acest forum. De fiecare data am primit ajutorul pe care l-am cerut. Sa jijnesc pe cineva pe acest forum ar fi ultimul lucru pe care l-as face. Cer scuze doamnei consilier juridic daca intrebarea mea a fost deplasata. Nu contest raspunsul doamnei consilier juridic, intentia mea era sa obtin cat mai multe raspunsuri pentru a putea rezolva o problema care ma priveste. Consider totusi, domnule Brom, ca sunteti rautacios in raspunsul dvs. Am convingerea ca membrii acestui forum sunt specialisti, profesionisti, oameni care intr-adevar isi cunosc meseria. Nu consider ca un consilier juridic ar fi inferior unui avocat sau invers. Nu stiu de unde a-ti scos chestia asta. Poate aveti dvs. o problema in acest sens. Va multumesc totusi, pt faptul ca va ingrijiti de cultura mea generala.
Răspuns la discuția pensie alimentara-poprire salariu
Multumesc pt raspuns Ioana. Sigur este de competenta judecatoriei? O contestatie nu trebuie solutionata de o instanta superioara?
Astept in continuare cat mai multe opinii.
Va cer ajutorul inca o data.
La inceputul lunii februarie am avut un proces cu fosta sotie pt reincredintarea copilului.
In cadrul procesului de reincredintare minor, instanta a hotarat ca fosta sotie sa plateasca o pensie de intretinere. Totodata, infiinteaza din oficiu poprire pe salariul fostei sotii in baza art 278 pct 3 din CPrC. Incheierea judecatoriei privind poprirea poate fi contestata in 15 zile de la punerea in executare a popririi. Fosta sotie nu vrea sa plateasca pensia de intretinere pt copil si intentioneaza sa conteste incheierea judecatoreasca privind poprirea.
intrebare:
1. cine solutioneaza contestatia judecatoria sau tribunalul?
2. ce motive ar putea sa invoce pt a obtine desfiintarea popririi?
3. ce sanse de reusita are?
Dati-mi cat mai multe informatii despre cazuri similare pe care le cunoasteti.
Cu multumiri,
Răspuns la discuția un sfat va rog
am postat gresit. scuze admin
Răspuns la discuția un sfat va rog
Va multumesc tuturor pt ajutorul acordat. La inceputul lunii februarie am avut termen de judecata. Fosta sotie nu a fost prezenta dar a depus o intampinare prin care isi exprima acordul ca minorul sa-mi fie incredintat. Copilul a fost audiat, eu am raspus la 2-3 intrebari si ....GATA. A ramas in pronuntare.
Răspuns la discuția un sfat va rog
In data de 13.01.2009 doresc sa deschid proces impotriva fostei sotii. Am formulat cererea de mai jos:


Domnule Preşedinte,
Subsemnatul XX, domiciliat în ______, în calitate de reclamant, chem în judecată pe YY, domiciliata în __________, în calitate de pârâta, si Autoritatea Tutelara, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi:
- ca minorul ZZ nascut la data de 13.01.1995, sa-mi fie incredintat spre crestere si educare;
- obligarea pârâtei să plătească pensie de întreţinere, in favoarea minorului ZZ, în cuantumul legal, de la data introducerii acţiunii şi până la terminarea studiilor

Motivele acţiunii sunt următoarele:
Prin Sentinta Civila nr. 148 din data de 13.04.2006 a fost desfacuta casatoria pe care am avut-o impreuna cu parata, din culpa comuna. In urma desfacerii casatoriei minorul ZZ a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii. Dupa aproximativ un an, parata , imi incredinteaza copilul spre crestere si educare si totodata, renunta la drepturile care i-au fost acordate prin sentinta civila susmentionata. In acest sens am incheiat cu parata o Minuta in data de 16.09.2007. De la aceasta data pana in prezent m-am preocupat continuu de buna crestere, de educatia si de sanatatea copilului meu. In acest sens am asigurat pentru copilul meu conditii optime necesare traiului si dezvoltarii fizice si psihice, sunt permanent langa el pentru a-l supraveghea si ingriji. Am intrevederi saptamanale sau bisaptamanale cu profesorul dirignte pentru verificarea situatiei scolare a copilului, de asemenea pentru completarea informatiei obtinuta in clasa copilul are saptamanal sedinte cu un profesor meditator la matematica si cand se impune si cu un profesor de limba romana. In fiecare vacanta de vara copilul este prezent intr-o tabara cu pedare in limba engleza. Am participat impreuna cu fiul meu la sedinte psihoterapeutice pentru a-l ajuta sa ocoleasca eventuale traume psihice generate de destramarea familiei. De asemenea, l-am inscris pe fiul meu la un medic de familie.
Formulez aceasta cerere pentru a-mi putea exercita drepturile si indatoririle parintesti asupra copiului conform art 43 din Codul Familiei.

Probe:
Solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri si cu martori. De asemenea socicit sa fie audiat minorul ZZ
Anexez, în copie certificată, următoarele înscrisuri:
- copie Sentinta Civila nr.148/13.04.2006
- copie certificat de nastere pt minorul ZZ
- copie minuta incheiata la data de 16.09.2007

Semnătura,
____________

Domnului Preşedinte al Judecătoriei

Am urmatoarele intrebari:
1. este corect formulata cererea?
2. copilul doreste sa locuiasca impreuna cu mine si va declara asta cand va fi audiat. exista vreo posibilitate ca instanta sa dea copilul tot fostei sotii?
3. cam cat dureaza un astfel de proces?





Discuție un sfat va rog
Am divortat de aproape 4 ani. In urma procesului, instanta a hotarat ca fosta sotie sa aiba dreptul de crestere si educare asupra copilului. la scurt timp dupa divort, aceasta a refuzat sa mai tina si sa mai ingrijeasca copilul, asa ca l-am luat la mine. Pentru ca mi-a fost teama sa nu ma reclame ca l-am luat abuziv, am incheiat cu fosta sotie un document, scris de mana, prin care aceasta declara ca imi da copilul si renunta la toate drepturile ce i-ai fost acordate prin sentinta civila. Mentionez ca de cand am luat copilul nu am mai platit fostei sotii pensia alimentara stabilita. Peste cateva zile copilul urmeaza sa implineasca 14 ani. Intentionez sa deschid un nou proces pt a obtine o hotarare judecatoreasca prin care copilul sa-mi fie dat mie. am urmatoarele intrebari:
- ma adresez eu instantei sau trebuie sa o faca fiul meu dupa implinirea varsei de 14 ani?
- pot cere prin acest proces ca fosta sotie sa plateasca pensie alimentara?
- documentul scris de mana pe care l-am incheiat cu fosta sotie, are vreo valoare juridica? Prin acest act inceteaza obligatia mea de a-i mai plati fostei sotii pensia alimentara sau trebuia sa o platesc in continuare?