Va rog sa-mi spuneti daca si contributia lunara la fondul de reparatii se achita in functie de cota indiviza si unde este reglementata aceasta situatie. Va multumesc
RAMAGE
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, legea este clară, reparațiile la părțile comune se plătesc pe cota parte. Întrebarea mea este ce efect poate avea legea atâta timp cât asociațiile au dreptul să decidă ce suma trebuie achitată lunar pentru fondul de reparatii, sumă care se achită pe apartament , indiferent de cota parte. Din suma totală se plătesc toate reparațiile, acoperiș, interfon, ușa de intrare, etc.. fără să mai fim informați de costurile unei lucrări. Atunci unde intervine puterea legii, din moment ce la fondul de reparații are fiecare proprietar aceeași sumă achitată lunar.?
Bună ziua
In blocul in care locuiesc a fost reparată o parte a acoperișului și s-au decis în ședința asociației de proprietari ca fiecare apartament să plătească 600 de lei în tranșe de cate 200 de lei. In bloc suntem 4 proprietarii care deținem cate un apartament cu o camera, restul de 16 proprietari deținând cate un apartament cu doua camere. Din cate știu eu, suma alocată reparației acoperișului și a părților comune este în funcție de cota parte indiviză pe fiecare apartament și nu e normal sa se plătească suma fixa pe apartament. Mai mult decât atât, nu știm exact cat a costat reparația , asociația avea în jur de 8000 de lei fond de reparatii iar la ședința s-a decis inca o sumă de 600 de lei, "să fie în cont pe viitor".. Am contactat administratorul, l-am rugat sa calculeze cota parte pentru apartamentele cu o camera, a zis că la ședința s-au decis suma fixa de 600 pe apartament, indiferent de camere. Vă rog să-mi spuneți ce am de făcut în această situație, cât ar trebui să plătesc la o cota parte de 3,39/100, nu doresc sa apar cu restante la plata, dar nici să plătesc mai mult decât prevede legea.
Vă mulțumesc!