avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate Erryka

Activitate Erryka

Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament la ultimul etaj al unui bloc vechi si am constat ca unii vecini mai vechi ocupa abuziv spatiul comun. Unul dintre vecini are usa de la intrare mutata furand cam 1.5m din spatiul comun si sustine ca are acte, lucru ce mi se pare foarte ciudat iar altul si-a construit de la sine putere din tabla sudata o boxa. Pr langa asta si-a scos in fata usii o canapea de bucatarie, o bicicleta medicinala si a umplut toate treptele si palierul catre iesirea pe bloc cu tot felul de plante, sticle de detergenti pline cu apa, vechituri, sacose, mese blocand astfel iesirea pe terasa blocului. Cand am intrebat ce e cu toate acestea, atat administratora cat si al 2lea proprietar au luat foc. Precizez ca vecinul cu boxa construita abuziv mai are si o boxa la subsol. Un alt vecin a spus ca acea boxa improvizata va fi pusa la inchiriere. Este legal ceva din toate astea?! Cum ar trebui procedat in situatia asta?
Multumesc!
Este nevoie si de un avocat sau cum se poate face acest lucru? Multumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei.

Buna ziua! Bunica mea avea un teren cu acțe in regula in comuna Magurele pe care anul trecut in vara s-a hotarat sa il vanda. Doar ca, surpriza, cand am cerut la primarie un plan parcelar si un nr cadastral nou, neoficial doar telefonic, mi s-a zis ca nu il mai gasesc desi le-am furnizat acte, titlu de proprietate, vecini, nr tarla si parcela. Am trimis nenumarate mailuri primariei la care nu am primit decat la un moment dat niste nr de inregistrare pt solicitare si atat, nimic legat de disparitia terenului. Ce e de facut? Cui ma adresez mai departe daca primaria ne ignora cu desavarsire si nu ne raspunde solicitarii? Cum facem sa recuperam terenul sau contravaloarea lui?
Multumesc!