Buna seara!
Va rog sa imi spuneti daca pentru codul 4322 Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat mai este valabil ccm 2007-2011.
Multumesc
Buna seara! As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi ...
Sotul meu munceste la o societate de stat, pe parte de automatizare. Cu ceva timp in urma a semnat un act aditional pe motiv de scolarizare, in urma caruia a fost trimis in strainatate pentru 2 saptamani la cursuri. Actul il obliga sa ramana cel putin 3 ani in societate dupa absolvirea cursului; in caz contrar, suporta cheltuielile ocazionate de scolarizare (suma este trecuta in act), proportional cu perioada nelucrata in acest termen.
Toate bune si frumoase pana aici, numai ca mediul, colectivul, salariul si alte aspecte ale muncii la stat l-au determinat sa se reorienteze.
M-ar interesa acum sa stiu cum ar trebui procedat. Banuiesc ca de neplata restului de bani nici nu poate fi vorba. Intradevar exista un paragraf in actul aditional cum ca orice probleme aparute pe parcurs se pot solutiona amiabil. Dar societatea nu are nici un interes, pentru ca pierde un om aproape indispensabil (exista 3 sau 4 persoane in bucuresti care fac ce face el); iar la banii pe care ei ii ofera pe postul respectiv nici nu se pune problema ca mai pot aganja pe cineva deja cunoscator.
S-au incercat cateva discutii amiabile cu mai marii societatii fara nici un rezultat insa. E clar ca nu vor sa plece.
Ideea este ca suma ramasa de plata este inca mare si nu se pune problema de plata integrala la demisie. As vrea sa stiu cum se poate stabili o esalonare (printr-o solicitare oficiala inmanata odata cu demisia?!). Daca amiabil nu este posibil se poate ajunge la judecata? Poate avea angajatorul pretentie sa i se returneze toata suma in conditiile in care aceasta depasete veniturile angajatului? Nu contravine legii?
Am auzit ca legal nu poate avea pretentie la mai mult de o cota parte din venituri! Este adevarat? Daca da, cum se stabileste acest procent?
Varianta cu judecata as vrea sa fie ultima luata in calcul, intrucat sunt si alte persoane din cadrul familiei angajate la aceeasi societate pe posturi importante si nu am dori sa le afecteze.
Multumesc mult si astept cu interes recomandarile voastre!