avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate codreanu

Activitate codreanu

tudorvaleriu a scris:

1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 spune cel putin 2 salarii (astea sunt obligatorii).
2. Daca in CCM al unitatii dvs. sau al ramurii Invatamant spune mai mult de doua salarii atunci le veti primi pe acestea.

deci, baza legala pentru acete salarii, este numai CCM, sau mai sunt si alte articole din alte legi sau Codul Muncii. Pe mine ma intereseaza deoarece vreau sa fac o actiune in justitie in acest sens.
Sunt avocat stagiar cu un contract de colaborare in valoare de 1000 lei pe luna, insa acesta nu se aplica de comun acord cu maestrul. intrebarea mea este, eu cum platesc impozitul, la 1000 lei pe luna, sau la ce am pe chitantier, adica mult mai putin?
ce cheltuieli pot sa deduc?
taxa de inscriere in barou, toate taxele catre barou,.............ce altceva?
multumesc!
pe baza carui act normativ pot obliga ANRP-ul sa-mi calculeze cati bani am de luat, daca dosarul meu impreuna cu decizia primariei a ajuns la ei de 1 an si ei nu imi calculeaza?
sa-i dau in judecata pe obligatia de a face? pe ce sa-mi intemeiez in drept actiunea?
multumesc anticipat pentru sfat!
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
imi poate cineva spune, va rog, care sunt formalitatile dupa ce iau decizia de inscriere
adica, unde trebuie sa ma duc, la ce administratie financiara, ce acte trebuie sa iau, ce formulare trebuie sa cumpar, cand trebuie sa achit taxa unbr, de card, etc
mentionez ca sunt din provincie, si am luat examenul pentru baroul bucuresti
multumesc anticipat
mie mi s-a spus clar ca dupa vizarea contractului,de catre dep resurse umane sa achit taxa!
asa mi-a spus chiar domnul de la resurse umane care dadea deciziile de validare a examenului!
deci, este minimum, 1200 ron brut? asta era intrebarea?!
:D
inca o serie de intrebari.
care este procedura, cu privire la inscriere?
adica, semnam contarctul de colaborare, dupa care il inregistram la resurse umane, dupa care depunem cererea tip de inscriere, dupa care achitam taxa?!
in cat timp trebuie sa achitam taxa, deoarece pe cererea tip scrie ca DECIZIA de inscriere in barou nu este valida in cazul neachitarii taxei de inscriere?
si, voi ce ati scris la art 3, punctul 4 din contractul de colaboarare la cuantum minim?
multumesc anticipat!
precizez ca am pus aceste intrebari si la baroul Buc, dar raspunsurile au fost extrem de evazive si neprietenoase!
dana2space a scris:

Mai intai se elibereaza deciziile de validare a examenului. In legatura cu acestea, mi s-a spus ca incepand din 15 ian se vor putea ridica, dar se gandesc si la o modalitate de a fi eliberate in anumite zile, in ordine alfabetica. Oricum, acestea sunt deja semnate de dl . Decan si urmeaza sa intram in posesia lor. Celelalte decizii, cele de primire in profesie, se vor elibera dupa ce achitam taxa de inscriere in Tabloul av. si depunem contractul de colaborare/salarizare incheiat cu o forma de exercitare a profesiei. Deci, pt primirea in profesie a celor care vor achita taxa in aceasta perioada si se vor prezenta cu acel contract, incheiat pe cel putin 2 ani, din care rezulta ca beneficiaza de indrumare pe perioada stagiaturii, Decizia de primire in profesie se va elibera in jur de 15 feb, din cate spun cei din Baroul Bucuresti.
Concluzie: vom avea deciziile in urmatoarele zile, insa "durerea" va fi taxa de inscriere care momentan nu am auzit sa fie stabilita + problema de a gasi indrumator

adica, pana nu primim decizia de primire in profesie, nu putem profesa?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
elena2107916 a scris:

Buna ziua

Am sunat ieri la Barou pentru a afla care sunt documentele pe care trebuie sa le depunem si mi s-a raspuns:
"intai trebuie sa primiti decizia de primire in profesie. Urmariti site-ul pentru ca o sa se afiseze data la care puteti ridica de la barou decizia. Cand veniti sa luati decizia vi se va comunica ce documente trebuie sa depuneti."

cum adica?!
eu am vorbit cu domnul acela care e la Barou la parter, si a zis ca trebuie achitata taxa si dupa aia vine decizia!
a mai intrebat cineva la barou despre chestia asta?
multumesc
are cineva idee care sunt formalitatile ca sa te inscrii in barou?
ma refer la ce taxe trebuie sa platesti, unde, etc....
Am luat!
=D>
victorieeeeeeee!
felicitari tuturor celor care au luat!
:D
celor care au picat le spun sa nu dispere si sa mearga tot inainte!
ne vedem in instanta, dragi confrati in profesie!