Va rog sa-mi raspundeti ce drepturi se acrorda la iesirea la pensie pt limita de varsta,eu am cerere cu 1sept/2010,42 de ani vechime,58ani si 11 luni(la data iesirii la pensie).In contractul colectiv de munca este prevazut acordarea a cel putin doua salarii avute in ultima luna(sunt in invatamant),cine decide daca se acorda doua salarii sau mai mult?se poate interpreta si mai mult de doua salarii.Va multumesc!
1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 spune cel putin 2 salarii (astea sunt obligatorii).
2. Daca in CCM al unitatii dvs. sau al ramurii Invatamant spune mai mult de doua salarii atunci le veti primi pe acestea.
1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 spune cel putin 2 salarii (astea sunt obligatorii).
2. Daca in CCM al unitatii dvs. sau al ramurii Invatamant spune mai mult de doua salarii atunci le veti primi pe acestea.
deci, baza legala pentru acete salarii, este numai CCM, sau mai sunt si alte articole din alte legi sau Codul Muncii. Pe mine ma intereseaza deoarece vreau sa fac o actiune in justitie in acest sens.