avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi acordate la pensionare pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi acordate la pensionare pentru limita de varsta

Va rog sa-mi raspundeti ce drepturi se acrorda la iesirea la pensie pt limita de varsta,eu am cerere cu 1sept/2010,42 de ani vechime,58ani si 11 luni(la data iesirii la pensie).In contractul colectiv de munca este prevazut acordarea a cel putin doua salarii avute in ultima luna(sunt in invatamant),cine decide daca se acorda doua salarii sau mai mult?se poate interpreta si mai mult de doua salarii.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 12 Iunie 2010
1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 spune cel putin 2 salarii (astea sunt obligatorii).
2. Daca in CCM al unitatii dvs. sau al ramurii Invatamant spune mai mult de doua salarii atunci le veti primi pe acestea.
Multumesc pt raspuns si promptitudine
tudorvaleriu a scris:

1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 spune cel putin 2 salarii (astea sunt obligatorii).
2. Daca in CCM al unitatii dvs. sau al ramurii Invatamant spune mai mult de doua salarii atunci le veti primi pe acestea.

deci, baza legala pentru acete salarii, este numai CCM, sau mai sunt si alte articole din alte legi sau Codul Muncii. Pe mine ma intereseaza deoarece vreau sa fac o actiune in justitie in acest sens.
Baza legala este Contractul colectiv de munca la nivel de unitatea, iar in lipsa acestuia ccm la nivel de ramura sau ccm la nivel national.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca la nivel national 2007-2010,art.50 dan gheorghita dan gheorghita - prevederea din art.50 se aplica si la firmele private,chiar daca in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca nu este mentionata ... (vezi toată discuția)
"acordare indemnizatie odata cu iesirea la pensie" pentru o discutie privind modalitatea de beneficia de acest drept ContSters50658 ContSters50658 Odata cu iesirea la pensie, conform cu prevederile CCM la nivel national, art. 50, ar trebui sa beneficiez de o indemnizatie egala cu cel putin 2 salarii avute ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel national - sporuri ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb daca sporurile prevazute in art 41 al CCM la niv national, trebuie sa se aplice in toate unitatile, chiar si la cele din domeniul privat. Ma ... (vezi toată discuția)