avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contract de munca la nivel national 2007-2010,art.50
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contract de munca la nivel national 2007-2010,art.50

- prevederea din art.50 se aplica si la firmele private,chiar daca in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca nu este mentionata prevedera art. 50;la iesirea la pensie se acorda angajatului 2 salarii nete ?
-prevederile cotractului de munca la nivel national sunt minime si obligatorii pt. cotractele colective de munca la nivel de intreprindere si pt. contractele individuale de munca ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:21, 26 Martie 2010
1. Daca la nivel de unitate sau de ramura aveti in CCM prevederi mai favorabile, se aplica acestea.
2. Prevederile din CCMUNN sunt minime si obligatorii si se aplica chiar daca unele din ele nu sunt prevazute in CCM din unitati sau de ramura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de ramura mirela onea mirela onea Buna ziua As dori sa intreb daca exista obligativitatea sa respectam (ca firma) contractul colectiv la nivel de ramura, daca nu suntem afiliati la nici un ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel aplicabil nrdumerire stan_iulia stan_iulia [b]Buna ziua, Lucrez la o societate al carei obiect de activitate este constructiile. Ne confruntam cu o situatie putin confuza ca sa o numesc asa e care eu ... (vezi toată discuția)