avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Andriesh

Activitate Andriesh

Va multumesc frumos!! Este incurajator ceea ce imi spuneti, speram sa pornim cu dreptul!

Andriesh
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati daca se poate cu niste clarificari. Suntem 3 persoane care dorim sa ne asociem pentru a realiza programe educationale. Este vorba de o grupare non profit care sa livreze lectii/cercuri diverse activitati/indrumare personala. Vrem sa oferim aceste programe mai ales copiilor care nu au posibilitati materiale deosebite, ci invata in centre de zi, centre maternale etc.

Nedumeririle mele sunt:

poate unul din asociati sa fie in CIC? nu contravine acest lucru cu prevederea ca pe perioada concediului de ingrijire copil nu ai voie sa ai nici un venit?

o mare parte din activitate va fi sustinuta prin donatii, totusi avem nevoie sa angajam persoane care sa ne ajute sa ne atingem obiectivele de volum, putem sa facem acest lucru prin conventii civile (contract cu retinere la sursa) sau trebuie contract de munca in toata regula, cartede munca, etc?

in masura in care vom gasi si clienti dispusi sa plateasca pentru serviciile prestate/bunurile create de noi, acest lucru inseamna ca desfasuram activitate economica si trebuie sa fim impozitati, sa platim TVA eventual. Care este regimul de impozitare aplicabil asociatiilor? Putem sa ne declaram neplatitori de TVA?

daca din activitati economice ramanem cu profit, il putem folosi direct pentru scopurile non-profit ale asociatiei (de exemplu daca gasesc sa vand cu profit 1000 de carti, pot sa folosesc banii castigati pentru a dona alte 100 de carti unor copii defavorizati) sau trebuie sa platesc impozit pe profit si abia dupa aceea pot folosi banii? Mentionez ca nu dorim sa infiintam si un SRL dedicat, vrem sa facem cat mai simplu lucrurile, sa vedem intai daca ne putem atinge obiectivele.

multumesc anticipat,
Andriesh
Buna ziua,

Firma la care lucrez a depus cerere la tribunal pentru a intra voluntar in administrare judiciara in vederea restructurarii.
Din momentul in care tribunalul ii da ok ul care sunt obligatiile de plata ale firmei? Mai plateste CAS, CASS si toate darile pentru salariile noastre?

Mai mult, daca eu am contractul suspendat in acel moment (pentru concediu ingrijire copil) si postul meu se restructureaza, indemnizatia imi va fi platita in continuare de stat pana la varsta de 2 ani a copilului? Ei sunt obligati sa imi dea o nota de lichidare ?

Dupa ce face bb 2 ani pot depune cerere pentru somaj? Voi avea drept de somaj inca 12 luni dupa aceea?

multumesc,
Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea:
lucrez la o societate la care este foarteposibil sa se desfiinteze postul meu sau chiar sa se desfiinteze tot biroul (lichidare sau chiar faliment),
eu am un copil mic si as putea beneficia de concediu de ingrijirea copilului.
daca as intra in CIC maine de exemplu si postul meu ar fi desfiintat in februarie (doar postul meu sau toata firma), ce se va intampla la terminarea CIC ului?
am 12 ani de vechime in munca, neintrerupta.

multumesc
Răspuns la discuția consfintire suma datorata
costiboncu a scris:

Buna seara,

recomandat este sa faceti aceasta "hartie" la notar. Orice notar stie exact ce trebuie sa contina un asemenea document. Avantajul consta in aceea ca acest document constituie titlu executoriu - adica nu va mai fi nevoie sa mergeti la proces, la judecata - care asa cum stiti - poate dura destul de mult. Avnd acest inscris notarial care constituie titlu executoriu, in cazul in care nu vi se restituie la termen suma de bani si dobanda atunci puteti sa cereti executarea silita. Executarea silita consta fie in poprirea unui cont al ceui ce va datoreaza bani fie in indisponibilizarea unui bun mobil sau imobil , urmata de vinderea acestuia si apoi de plata catre dvs.

av. Boncu Constantin


Inteleg ca notarul stie sa formuleze un astfel de act si ca nu ar fi in interesul sau sa il faca gresit. Vom apela la un notar.
Va multumesc,
AP
Buna seara,

Care este forma/hartia notariala care se poate face intre doua persoane fizice prin care prima persona sa recunoasca ca are o datorie de x RON catre cea de a doua persona si ca se obliga sa platesca aceasta suma pana la data de..

Apoi, daca se intocmeste o astfel de hartie si doatoria nu e platita, ce poate face cea de-a doua persona pentru a-si recupera banii?

va multumesc,
AP