avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate Eli05

Activitate Eli05

Buna seara ! Va mulțumesc pentru amabilitatea de a- mi răspunde! Am înțeles acum ,! Toată stima și respectul pentru ca ne ajutați gu răspunsuri aici !
Succes în cariera !

raluk0207 a scris:

Dacă citiți certificatul de moștenitor dupa mama, la rubrica "masa succesorala" veți vedea ca dezbaterea s-a făcut pe cota mamei.
Iar cota mamei s-a împărțit im mod egal la 3.
Declarația de renunțare la moștenire se da pentru fiecare defunct în parte.
Când sora a renunțat, a renunțat doar la averea tatălui, la cota lui, căci la momentul respectiv, mama era în viața.

Va mulțumesc, am înțeles acum , toată stima și respectul pentru dumneavoastră, mulțumesc pentru raspuns !
Cu stima !

BogdanGri a scris:

Buna ziua

La succesiunea dupa mama dvs, masa succesorala este compusa din bunurile sau cotele-parti din bunuri pe care mama dvs le avea la momentul decesului.

Practic dvs aveti deja niste cote-parti mostenite dupa tatal dvs, acum se adauga si cotele-parti mostenite dupa mama dvs, iar sora a primit si ea partea ei, dar numai din ce a avut mama dvs.

Va mulțumesc pentru răspunsul prompt ! Am înțeles ce spuneți! Menționez doar ca sora mea după decesul tatalui a renunțat la succesiunea dupa tata ! Iar acum dupa decesul mamei nu a mai vrut sa renunțe și la succesiunea mamei asa cum era normal ! Însă.... pe succesiunea mamei noastre apare ca fiecare primim 1/3 din toată masa succesorala, adică 1/3 eu , 1/3 fiica fratelui meu și 1/ 3 sora mea ! Asta înseamnă că toată averea s- a împărțit egal la toate trei ? Deci este un Certificat de moștenitor! Și probabil ca succesiunea dupa tata nu mai exista ?
Mulțumesc!
Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul tatălui nostru , S- a făcut o succesiune dupa deces tata , în care am fost inclusa eu ca fiica a decedatului , mama mea și fratele meu . Sora noastră a renunțat la succesiunea dupa decesul tatalui nostru pentru ca părinții noștri i- au dat un apartament . Apoi a murit fratele meu , s- a făcut o succesiune în care au fost incluși sotia fratelui , fiica fratelui , eu și mama noastră. Acum a murit și mama noastră, la succesiune toată averea s- a împărțit egal între mine , Sora mea și fiica fratelui meu decedat deoarece Sora mea nu a mai vrut sa renunțe la succesiunea făcută dupa decesul mamei deși ea primise un apartament ! Este normal ? Eu am crezut ca jumătatea din avere , partea mamei se v- a impati egal între mine , Sora mea și fiica fratelui meu iar cealaltă jumătate moștenită dupa moartea tatălui nostru se v- a împărți doar între mine și fiica fratelui meu pentru ca Sora mea a renunțat la succesiune dupa moartea tatălui! Va mulțumesc anticipat pentru răspuns