Deci nu pot sa cred, fix aceiasi situatie o am si eu, singura diferenta este ca eu mai am o sora. Mi se pare incredibil sa vad ca cineva se mai confrunta cu o situatie identica. Doar ca tata a murit in 2017, bunica in 2020 iar in masa succesorala mai este si sormea. Si eu trebuie sa fac un supliment la certificatul de mostenitor doar ca e mai complicat. Ati rezolvat aceasta speta?
Am si eu urmatoarea situatie:
Trebuie sa vand o casa mostenita. Pentru aceasta in anul 1994 a fost dat un ordin de prefect prin care terenul a fost dat in folosinta mostenitorilor bunicului (bunica, matusa si tata). Eu cand am facut succesiunea dupa tata, in masa succesorala nu a fost inclusa acea parte a lui data prin ordin de prefect.
Am fost la notar pentru a face un supliment la certificatul de mostenitor dar acesta nu accepta ordinul de prefect pe motiv ca este copie conforma cu originalul si ca dumnealui doreste duplicat.
Cei de la prefectura spun ca ei nu pot emite duplicate ci doar acel act pe care deja il am.
Sunt intr-o situatie foarte dificila deoarece pentru casa a fost deja incasat un avans.