avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: Trebuie sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: Trebuie sa vand o casa ...

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea situatie:
Trebuie sa vand o casa mostenita. Pentru aceasta in anul 1994 a fost dat un ordin de prefect prin care terenul a fost dat in folosinta mostenitorilor bunicului (bunica, matusa si tata). Eu cand am facut succesiunea dupa tata, in masa succesorala nu a fost inclusa acea parte a lui data prin ordin de prefect.
Am fost la notar pentru a face un supliment la certificatul de mostenitor dar acesta nu accepta ordinul de prefect pe motiv ca este copie conforma cu originalul si ca dumnealui doreste duplicat.
Cei de la prefectura spun ca ei nu pot emite duplicate ci doar acel act pe care deja il am.
Sunt intr-o situatie foarte dificila deoarece pentru casa a fost deja incasat un avans.

Va rog sa ma ajutati, ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:27, 1 Martie 2025
Buna ziua, reluati demersurile institutionale prin intermediul unui avocat, ulterior ii puteti chema in judecata.
Buna ziua,

Imi puteti spune ce specializare trebuie sa aiba avocatul ? Aveti cumva niste recomandari in bucuresti?

Multumesc
Puteti alege un avocat din Bucuresti de pe acest forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate AlexandraPalasanu AlexandraPalasanu Am si eu o intrebare.....Bunica mea locuieste in casa parinteasca. In total sunt 6 frati dar ea a fost cea care s-a ocupat de casa de cand au murit parintii ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului din 1999 MariusB2017 MariusB2017 Salutare, Va rog sa ma ajutati cu o solutie sau o parere despre situatia de mai jos. Eu cu fratele meu locuim intr-o casa(plus teren) mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Moștenire soț supraviețuitor f.nica f.nica Mătușa mea, sora tatălui meu, ne-a chemat în judecată în 2009 pentru partaj în instanță a unor terenuri moștenite de la bunicii mei, trecute pe un ... (vezi toată discuția)