avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul Prefectului din 1999
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul Prefectului din 1999

Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie sau o parere despre situatia de mai jos.

Eu cu fratele meu locuim intr-o casa(plus teren) mostenita de la tatal nostru decedat acum 15 ani. In urma cu 10 ani am facut un certificat de mostenitor cu 50% fiecare la un notar din localitate. In prezent, noi nu avem titlu de proprietate asupra terenului si al casei, doar acel certificat de mostenitor.
Terenul si casa au fost ale bunicului, apoi au fost mostenite de tatal nostru fara a avea niciunul dintre ei un act de proprietate si nici nu au facut un contract de vanzare cumparare sau donatie intre ei. Toate acestea s-au intamplat in ani "60.
Stiu ca exita o lege din 1999 prin care se emite prin Ordinul Prefectului un titlu de proprietate si am depus un dosar in acest sens. Dar a fost respins pt ca nu avem titlu de proprietate sau un contract de vanzare cumparare sau donatie intre bunic si tatal nostru prin care sa dovedim proprietatea terenului.
Precizez faptul ca bunicul mai are o fata(sora tatalui) care a mostenit de la bunic casa bunicului(nu cea de mai sus) la care noi am renuntat prin declaratie la notar.
Cei de la prefectura mi-au spus ca am nevoie de o declaratie de la matusa noastra prin care si ea renunta la casa noastra mostenita de la tata.

Astept cu maxim interes raspunsurile voastre.

Multumesc,
Marius

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Contestare succesiune buna ziua, sora tatalui a renuntat la succesiune ... Daria B. Daria B. Contestare succesiune Buna ziua, Sora tatalui a renuntat la succesiune in favoarea tatalui meu. Fiul ei are acum pretentii la pamanturi. Masa ... (vezi toată discuția)
Certificatul de mostenitor si testamentul silviu35 silviu35 TATAL meu a primit de la o matusa si un unchi o casa cu 250 mp in 1986 unchiul a decedat in 1997 si a ramas matusa. IN 1999 tata a decedat si matusa a spus va ... (vezi toată discuția)