Am si eu o intrebare.....Bunica mea locuieste in casa parinteasca. In total sunt 6 frati dar ea a fost cea care s-a ocupat de casa de cand au murit parintii ei. Exista un titlu de proprietate pe care nu-l mai gaseste si doreste sa faca acte pe casa pe numele meu ( nepoata ei ). Este posibil asa ceva? Daca da, care sunt pasii de urmat? Va multumesc!
primul ppas ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa gaseasca titlul de proprietate, sa cheme in judecata pe fratii bunicii pentru uzucapiune si accesiune imobiliara (sau se poate deschide succesiunea in instanta si sa se constate ca acestia au renuntat in mod tacit la mostenire) si abia dupa aceea sa va faca act de vanzare cumparare
Cineva m-a indrumat sa merg sa obtin ordinul prefectului pe numele bunicii si dupa aceea sa fac pe baza acelui act contractul de vanzare-cumparare. Este adevarat?
Daca s-a emis titlu de proprietate, nu se mai poate face si Ordinul Prefectului. Mergeti la primarie, la biroul de taxe si impozite, unde trebuie sa existe o copie a acelui TP. Luati datele (numar si data emiterii, titularii), declarati TP-ul pierdut la Monitorul Oficial, solicitati emiterea unui duplicat la Prefectura si apoi vedeti cum si ce fel.