avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am si eu o intrebare.....Bunica mea locuieste in casa parinteasca. In total sunt 6 frati dar ea a fost cea care s-a ocupat de casa de cand au murit parintii ei. Exista un titlu de proprietate pe care nu-l mai gaseste si doreste sa faca acte pe casa pe numele meu ( nepoata ei ). Este posibil asa ceva? Daca da, care sunt pasii de urmat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:38, 15 Mai 2012
primul ppas ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa gaseasca titlul de proprietate, sa cheme in judecata pe fratii bunicii pentru uzucapiune si accesiune imobiliara (sau se poate deschide succesiunea in instanta si sa se constate ca acestia au renuntat in mod tacit la mostenire) si abia dupa aceea sa va faca act de vanzare cumparare
Cineva m-a indrumat sa merg sa obtin ordinul prefectului pe numele bunicii si dupa aceea sa fac pe baza acelui act contractul de vanzare-cumparare. Este adevarat?
Daca s-a emis titlu de proprietate, nu se mai poate face si Ordinul Prefectului. Mergeti la primarie, la biroul de taxe si impozite, unde trebuie sa existe o copie a acelui TP. Luati datele (numar si data emiterii, titularii), declarati TP-ul pierdut la Monitorul Oficial, solicitati emiterea unui duplicat la Prefectura si apoi vedeti cum si ce fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare in contencios titlu de proprietate ContSters134265 ContSters134265 In anul 2005 Prefectura Prahova a eliberat titlu de proprietate unchiului meu, pentru casa si terenul intravilan apartinand legal bunicii. Unchiul a ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)