Buna ziua. Locuiesc într-un ansamblu de 7 duplexuri, legate de un drum de access (așa e numit în CF). Fiecare propietar are cota parte din drum, lățimea acestuia este de 3.5m și ceva.
Recent am avut o urgenta și am chemat ambulanța. Aceasta nu a putut ajunge până în fața casei pentru că nu a putut trece de duba de servici a unui vecin.
Am rugat vecinul sa nu mai parchez și am primit un răspuns imposibil de digerat. Având în vedere că urgenta a fost pt un copil de 1 an. Oricum nu ar trebui sa conteaze pt cine e urgenta.
Întrebarea mea, pot face ceva sa am același drept ca toți proprietarii? Adică să ajungă serviciile de urgență până la casa mea... Nu doar până unde sunt parcate dube de servici... Nici nu vreau să mă gândesc în caz de pompieri ce ne facem ...
Mulțumesc
Multumesc de raspuns. Chestia cu "le platesc" nu e iesita din comun, doar si eu vreau sa platesc o parcare, nu o vreau pe gratis. Problema e, ca e si lipsa de bun simt. Iau 2 parcari de la primarie, imi plantez 2 masini acolo, si umblu cu masina de servici. Stiu, primaria nu-ti zice pentru ce iti da parcarea, dar e vorba de obraz si educatie. Ideea cu primul venit, primul servit, e intradevar logica, pentru 1 an (eu nu am avut masina la inceputul anului) deci nu puteam sa fac si eu cerere deodata cu ei. Ma gandeam, ca poate de anul urmator sa am noroc... dar nu prea cred. Din moment ce (poate) nu este nici o reglementare, cei ce au deja parcarea, au prioritate sa-si reinoiasca contractul de inchiriere.
Am sa ma interesez la primarie si am sa las si eu cerere ... poate primesc parcare prin alt cartier :)
Doresc sa stiu daca exista vreo reglementare privind acordarea locurilor de parcare amenajate de primarie (cele platite) in zona blocurilor de locuinte sau de unde pot afla reglementarile respective. E vorba de municipiul Cluj.
Doresc sa stiu daca pe un apartament se pot lua 2 sau chiar 3 parcari de la primarie... Am vecini care au 2 masini personale (tatal si fiul) si masina de serviciu (nu e caz singular, sunt mai multe apartamente in aceeasi situatie), deci automat 2 parcari de la primarie si 2 neamenajate (e vorba de camion de servici, care ocupa 2 locuri), alocate pe un singur apartament... si noi ceilalti, ne invartim sa cautam pe unde sa lasam masina, cateodata si la blocuri distanta (unde intalnim legea junglei pe parcarile neamenajate...)