Doresc sa stiu daca exista vreo reglementare privind acordarea locurilor de parcare amenajate de primarie (cele platite) in zona blocurilor de locuinte sau de unde pot afla reglementarile respective. E vorba de municipiul Cluj.
Doresc sa stiu daca pe un apartament se pot lua 2 sau chiar 3 parcari de la primarie... Am vecini care au 2 masini personale (tatal si fiul) si masina de serviciu (nu e caz singular, sunt mai multe apartamente in aceeasi situatie), deci automat 2 parcari de la primarie si 2 neamenajate (e vorba de camion de servici, care ocupa 2 locuri), alocate pe un singur apartament... si noi ceilalti, ne invartim sa cautam pe unde sa lasam masina, cateodata si la blocuri distanta (unde intalnim legea junglei pe parcarile neamenajate...)
La primarie trebuie sa va interesati, dar nu e ilegal sa se acorde atatea locuri de parcare cate masini are fiecare (le platesc; nu?). Probabil ca, fiind putine locuri, s-a aplicat regula "primul venit, primul servit”.
Numai functionarii da la primarie – cei cu atributii in domeniu – va pot lamuri. Tot acolo puteti reclama ceea ce considerati ca nu e corect - dar sa o faceti in scris.
Multumesc de raspuns. Chestia cu "le platesc" nu e iesita din comun, doar si eu vreau sa platesc o parcare, nu o vreau pe gratis. Problema e, ca e si lipsa de bun simt. Iau 2 parcari de la primarie, imi plantez 2 masini acolo, si umblu cu masina de servici. Stiu, primaria nu-ti zice pentru ce iti da parcarea, dar e vorba de obraz si educatie. Ideea cu primul venit, primul servit, e intradevar logica, pentru 1 an (eu nu am avut masina la inceputul anului) deci nu puteam sa fac si eu cerere deodata cu ei. Ma gandeam, ca poate de anul urmator sa am noroc... dar nu prea cred. Din moment ce (poate) nu este nici o reglementare, cei ce au deja parcarea, au prioritate sa-si reinoiasca contractul de inchiriere.
Am sa ma interesez la primarie si am sa las si eu cerere ... poate primesc parcare prin alt cartier :)
Sigur ca se ridica problema bunului simt! Acesta lipseste cu desavarsire in unele cazuri... Stiu prea bine, dar incercasem sa va ofer o... consolare: nu sunteti singurul in aceasta situatie.
Exista, cu certitudine, o hotatare la nivel local... Si, orice fel de cerere veti face catre reprezentantii primariei sa o faceti in scris (in doua exemplare si sa insistati sa fie scris si pe exempl dv nr. de inregistrare). Apoi, e indicat sa faceti cate o revenire la cererea nr... din data de... (cererea initiala) pt ca mai apoi (daca trece ceva mai mult timp pana amenajeaza alte locuri) functionarii sa nu spuna ca... n-ati mai facut "reveniri” si s-au gandit ca nu mai aveti nevoie de un loc pt a parca...
Dar daca cineva vine si ocupa, rezerva un loc de parcare tocmai de la o strada sau doua distanta? Un loc de parcare din fata scarii mele este rezervat de un domn care sta la vreo 3 blocuri distanta, iar eu am ramas fara loc de parcare. Are voie, este legal? In cazul asta imi rezerv un loc unde vreu eu. Exista vreo solutie sa iau eu locul respectiv?