avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Doua contracte pe acelasi loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Doua contracte pe acelasi loc de parcare resedinta

Buna ziua!

Vin cu o intrebare referitoare la parcarile de resedinta (sper ca am nimerit forumul corect). In sectorul 4 s-a lansat luna aceasta o platforma online prin care se solicita locuri de parcare, fara a mai fi nevoie sa mergi la ghiseu si toate cele. Totul suna excelent. Problema este ca in zona mea, locurile disponibile au fost destul de putine, au existat 5-6 locuri nou-create si unul printre blocuri. Din comoditate, l-am selectat pe cel mai apropiat de mine, intre blocuri.

Procesul de selectare este destul de simplu: selectezi locul, incarci pe platforma documentele spre a fi verificate/validate, platesti iar apoi primesti contractul prin posta. Functioneaza pe metoda primul venit, primul servit: ai intrat primul pe loc si ti l-ai rezervat, e al tau. Eu intrasem dis de dimineata cand erau mai toate disponibile.

Eu am trecut prin primii pasi, anume documentele mi-au fost validate, mi s-a emis plata, am efectuat plata iar acum sunt in asteptarea contractului. Am lasat masina parcata in weekend pe acel loc, gandindu-ma ca pot dovedi ca e al meu prin chitanta, insa surpriza, m-am trezit cu politia locala si proprietarul locului. Acesta a adus un contract cu cei de la parcari, valid din august 2018 (o luna inainte de lansarea platformei) iar politia a confirmat ca e ok.

Intrebare: Legal vorbind, se poate face ceva in acest sens? Practic daca cei de la parcari au marcat eronat acel loc ca fiind liber, ei m-au oprit pe mine din a mai cere alt loc putin mai indepartat de apartament dar 100% liber (pentru ca din moment ce iti bagi cnp-ul pe site, nu mai poti selecta si alt loc). De asemenea eu am platit pentru un serviciu, si in mod evident nu-l pot folosi daca suntem 2 persoane cu 2 contracte pe acelasi loc de parcare de resedinta. Astazi voi merge la ei dar sunt absolut sigur ca daca problema a fost de la ei imi vor rezilia mie contractul, proprietarul vechi avand prioritate...

Multumesc si astept lamuriri!
O zi frumoasa va doresc tuturor
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
karrigan, utilizator
Cel mai recent răspuns: karrigan , utilizator 11:55, 24 Septembrie 2018
E posibil sâ fie o eroare, se mai întâmplă, iar dacă omul are contract valabil, nu e nimic de făcut. Dar poate autoritățile locale au 2-3 rezerve, pentru erori. Contrar, vă veți primi banii înapoi.
Evident este eroarea inspectorilor din primarie
Solicitantul din luna august are prioritate
Contactati personal seful serviciului si eventual negociati alocarea altui loc de parcare
Succes !
Am ajuns la primarie, coincidenta mare ca si "proprietarul" locului a venit azi. Se pare ca in sistem apare cu o cerere de reziliere contract si de aceea locul figura ca fiind liber si eu l-am putut lua. Evident omul zice ca NU a facut rezilierea... ma astept la un deznodamant tipic romanesc (a chemat o "cunostiinta" din interior fara sa stea la coada)
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
karrigan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare publica Andreirata Andreirata Buna ziua Am o mare dilema cu privire la parcarea publica . De multe ori ajung in diferite zone și sunt nevoit sa parchez in parcarea unui bloc . Însă un ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)