avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare publica

Buna ziua
Am o mare dilema cu privire la parcarea publica . De multe ori ajung in diferite zone și sunt nevoit sa parchez in parcarea unui bloc . Însă un locatar vine și tipa la mine sa ma dau de pe locul lui de parcare pe principiul ca ,, Acesta e locul meu fiindcă aici parchez eu " , chiar dacă acela este un loc public . Cum ar trebui sa procedez intr-o asemenea situație ? Exista vreo lege cu privire la ,, însușirea ,fără acordul primăriei a unui loc de parcare " ?
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 21:56, 7 Aprilie 2017
Țin sa precizez ca , in orașul care stau nu sunt parcări private

Pe bune, dumneata ce asteptare ai de la forum?

In primul rand, topicul are un titlu eronat. daca parcarea este publica, nu are cum un cetatean sa vina si sa-mi spuna ca sa nu parchez acolo...bla,bla, bla - da?
Daca este parcare cu plata, in timpul zilei, cand locul nu este ocupat, puteti parca pe locul gasit, insa nu stiu exact, dar dupa o anumita ore , spre seara, deja nu mai puteti parca.
Apoi, ce inseamna parcarea unui bloc ? Nu cumva este o platforma, de obicei betonata ce se afla pe domeniul public? Ce ati vrea sa va raspuna un om normal? Ca da, puteti parca acolo cand doriti - daca locul respectiv nu este ocupat, da?
Daca aveti necazuri mai dese cu acel cetatean, va recomand sa va adresati unui politist localre de facut, insa si oamenii din categoria celui care pretinde ca locul este al lui s-ar putea sa va creeze necazuri, zgarieturi, lovituri, oglinzi sparte - casai romanul!
eu consider ca am fost suficient de clar . Mulțumesc pentru răspuns
P.S : eu am pus o simpla întrebare . Atitudinea Dvs. a lăsat puțin de dorit
Raspunsul e relativ simplu, dar face apel la bunul simt al lucrurilor.
Oamenii aceia locuiesc acolo, in acele blocuri triste si inghesuite si pentru care arhitectii si edilii aia comunisti din anii `50, care si-au capatat diplomele dupa niste cursuri de cateva saptamani, ca doar trebuiau inlocuiti rapid aia trimisi la canal, ei bine, ineptii aia n-au gandit orasul pentru ce va fi peste 100 ani,pur si simplu, le-au gandit si construit ca pe niste dormitoare pentru clasa muncitoare.
Pe scurt : acolo nu au cum sa se faca locuri de parcare si atunci e firesc ca omul care locuieste acolo sa-si poata parca masina unde si-a stabilit un loc de parcare printr-o intelegere cu restul vecinilor.
Respectati si dvs acest lucru pentru ca, in cazul in care dvs locuiti la curte, nici dvs nu ati sari in sus de fericire sa va gasiti blocat accesul in curte sau locul din fata curtii dvs.
Daca locuiti la bloc, ar fi trebuit sa stiti deja cum stau lucrurile si mai mult ca sigur ca si dvs ati avut, macar o data, de-a face cu beleaua de va gasi locul ocupat.....
Parcarile publice sunt de doua feluri : parcari de resedinta si parcari stradale.
Daca acolo e o parcare de resedinta, raspunsul e clar pentru ca acel loc este platit de omul respectiv si ii este rezervat 24/24h.
Daca e o parcare stradala, la liber, dati dovada de putina intelegere pentru omul care locuieste in blocul alaturat....
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
Daniel4x4, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supermarket construit in fata blocului lex2013 lex2013 De cateva zile s-a construit un Supermarket( Pr*fi) la parterul unui bloc situat vizavi de blocul meu. Problema care apare este urmatoarea: cei de la Pr*fi ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)
Din nou parcarile de resedinta mica_lu mica_lu Buna seara, Azi, fiind intr-o vizita, am parcat masina pe un loc desenat in 4 colturi cu vopsea alba, pe care scria \"7\". Posesoarea locului a venit si ... (vezi toată discuția)