avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parcare de resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parcare de resedinta

Buna seara,

Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca asta ar fi o problema. Pe acelasi loc de parcare a depus cerere un alt vecin cu care eu am mai avut neplaceri in momentul in care m-am mutat in bloc acum 3 ani. El are masina inmatriculata pe aceasta adresa dar nu mai sta in bloc de la inceputul anului. Presedintele de bloc stie acest lucru dar nu vrea sa anunte la Primaria sectorului 4. In schimb mi-a cerut mie negatie de la adresa firmei cum ca nu am parcare alocata la acea adresa. Este legal acest lucru? Eu nu pot influenta cu nimic procesul? Cum se decide cine primeste locul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana Gabriela , utilizator 19:37, 2 Octombrie 2009
Locurile de parcare sunt distribuite de ADP-u sectorului in care locuiti (4).
Cum ar fi trebuit:
Pe cererea Dv. presedintele de asociatie certifica faptul ca locuiti in acel bloc. Pe presedinte nu are de ce sa-l intereseze ca masina Dv este in leasing sau personala. Autoritatea lui se termina la usa blocului, nu se raspandeste si in spatiul public din parcare. Cu aceasta cerere Dv. va duceati la ADP care va repartiza un loc sau ....nu. La solicitarea Dv. sa va dea locul celui care a plecat din bloc, ADP ar fi trebuit sa va aseze in asteptare pana lamurea problema cu vecinul plecat. Cum o lamurea? Atunci cand acesta venea sa plateasca ii solicita atestarea din partea asociatiei ca locuieste in bloc. Si daca ar fi venit cu atestarea valabila se chema ca presedintele a comis un fals si in acest caz ADP putea sa transeza foarte usor problema.
...................
Cum se face. Pe principiul "piua-ntai". ADP nu este nicicum interesat sa stabileasca cine si ce drept are....cererea aceea amarata este o formalitate....si ideea de fals in acte si sub semnatura proprie nici nu exista pentru ei. Este o porcarie de la un cap la altul.
..................
Totusi, Incercati sa faceti ce se poate face din ce v-am scris ca ar trebui. Poate gasiti o portita. Plus peschesul de rigoare, o bombonica-acolo!!!!. Nu am nici cel mai mic scrupul sa va spun asta.
Dacă a plecat din bloc a pierdut și locul de parcare.De altfel administrația
știe acest lucru.Termenul este de cinci zile (in sect. nostru)
Nu are nici o importanță cum este inscrisă mașina(in rate ).
Ștampila asociației atestă faptul că locuiți in acel bloc.Locurile sunt atribuite
de ADP.
restul proprietarilor unde si vor parca masina?
Ințeleg că doamna dorește locul de parcare a celui care
a plecat din bloc.ADP este cel care crează locuri de parcare.Dacă
proprietarii de mașini inutilizabile ar duce aceste mașini unde trebuie
s-ar mai crea un nr.de locuri.
Se așteaptă numai la municipalitate sau administrație.
Cand ați făcut ultima oară ceva pentru comunitatea unde stați?
Va multumesc mult pt. raspunsuri.

Tocmai am fost la ADP unde mi s-a spus ca locurile se dau dupa lista presedintelui! Adica el hotaraste cine ia locul si "sa ma inteleg cu el la nivel local"!
Presedintele mi-a spus ca el nu vrea sa se certe cu nimeni si nu stie pe cine va trece....adica frectie la un picior de lemn. Eu parchez acolo de 3 ani,dar vecinul are cerere depusa de 5 ani pt. locul ala...cred ca atat timp a si trecut de cand nu a mai parcat acolo! #-o
Nu pot sa cred ca nu am ce sa fac...daca presedintele il trece pe vecinul desi stie f bine ca sta la prietena lui,eu pot sa fac reclamatie undeva?
Toti proprietarii isi pastreaza locurile,numai eu trebuie sa raman fara dupa 3 ani de cand stau aici,pt ca vecinul a crescut in blocul asta si era"un copil f. cuminte"! Mai ales cand imi desumfla cauciucurile si imi lasa bilete de amenintare in parbriz!!

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Loc parcare adp Roxanne30 Roxanne30 Buna ziua, La finalul anului 2014 am depus o cerere pentru loc de parcare la Adp sector 2. Exista cereri depuse anterior cererii mele, a mea fiind ... (vezi toată discuția)
Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general) Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe? Separe ca \"madamele\" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe ... (vezi toată discuția)