avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces, drept la accessul serviciilor de urgente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces, drept la accessul serviciilor de urgente

Buna ziua. Locuiesc într-un ansamblu de 7 duplexuri, legate de un drum de access (așa e numit în CF). Fiecare propietar are cota parte din drum, lățimea acestuia este de 3.5m și ceva.
Recent am avut o urgenta și am chemat ambulanța. Aceasta nu a putut ajunge până în fața casei pentru că nu a putut trece de duba de servici a unui vecin.
Am rugat vecinul sa nu mai parchez și am primit un răspuns imposibil de digerat. Având în vedere că urgenta a fost pt un copil de 1 an. Oricum nu ar trebui sa conteaze pt cine e urgenta.
Întrebarea mea, pot face ceva sa am același drept ca toți proprietarii? Adică să ajungă serviciile de urgență până la casa mea... Nu doar până unde sunt parcate dube de servici... Nici nu vreau să mă gândesc în caz de pompieri ce ne facem ...
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:10, 20 Februarie 2023
incercati sa cesionati drumul catre UAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot elibera o alee privata?! Buna ziua. Este vorba de o alee privata de 4 m lățime la care au acces 4 case. Eu sunt in a 3 casa si nu pot intra cu masina in curte pentru ca ultimul vecin ... (vezi toată discuția)
Drum public/drum privat nedreptati nedreptati Eu locuiesc intr-un sat destul de linistit pana cand un vecin a vandut din terenul sau unui alt om,pe acel teren se afla un drum care teoretic nu este public ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)