,Cei care au teren(fonduri infundate) au dreptul sa ceara drum de trecere(de servitute) pentru a ajunge la drumul public. Faptul ca exista un drum, care, este adevarat, este mai lung dar ofera iesirea la drumul public, nu va da dreptul sa o luati pe "scurtatura " din batatura omului.Nu inteleg cum sunteti pagubiti, d-voastra, care de fapt doriti sa-l pagubiti pe respectivul om de dreptul lui de proprietate.-acest lucru se cheama abuz de drept, pentruca d-voastra, doriti ca sa impuneti, invocand normele de buna vecinatate, unui om care isi apara dreptul lui de proprietate.
Da, inca o data, ati avea acest drept daca nu ar exista nici o alta cale de iesire la drumul public, dar intrucat aceasta exista, deci nu aveti fonduri infundate, nu aveti dreptul sa cereti acest lucru.
Inca ceva, d-voastra stabiliti si o latime de minimum 6m , a acestui drum.Nici macar Codul civil nu stabileste o latime a unui drum de servitute, de acces, jurisprudenta instantelor (daca veti ajunge acolo) stabileste cam 3m latime, pt.ca fondul aservit sa fie cat mai putin afectat de aceasta lipsa de folosinta a terenului tau, deci a dreptului lui de proprietate.
Masina de pompieri are latime de 2,90, ambulantele la fel.Prin reg.de urbanism se da minimum 3,5 m latime pt.trecere(daca ar fi cazul, dar nu este).Asa cum d-voastra aveti drept de trecere asa si vecinul(nu-l ciunosc) are dreptul sa-si apere proprietatea).Si daca ati avea dreptul de trecere pe pamantul lui, acest drept nu este gratuit(art.616-620 cod civil)