avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces cu servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces cu servitute

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista si se plateste impozit pe drumul de acces fiind specificat chiar ca accesul se permite pietonal si auto. In urma cu multi ani cand terenurile se aflau in proprietate sattului vecinu din fata a inchis accesul meu la proprietate facand ca o bucla la proprietatea sa. Accesul il facem pe o alee invecinata(prin bunavointa vecinului), paralela cu cea care ar trebui sa fie allea noastra de acces. Am dori sa putem trece pe calea pe care avem servitutea , deoarece in orice moment vecinul binevoitor ne poate inchide accesul la drumul sau astfel devenim izolati.
-Care credeti ca ar fi o solutie pentru aceasta situati, o actiune in instanta, adresa la primarie ? Pe cale amiabila nu am reusit .
-O alta problema a acestui drum este latimea lui, care are 2,85 m, latime ingustata de contorul de gaz cu inca aprox. 30cm deci ar fi undeva la 2,5 m, o latime care cu greu permite accesul unui autoturism fara sa ne gandim Doamne fereste la un incendiu unde masina pompierilor sau salvarea nu ar avea cum sa ajunga.
-La aceasta problema credeti ca am avea o rezolvare?

Va multumes anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:25, 15 Martie 2015
1) Actiunea confesorie pentru apararea dreptului de superficie.
2) Formularea unui capat de cerere accesoriu prin care solicitati largirea drumului cu 30 cm pe toata lungimea lui, pe cheltuiala dvs.
Depinde si de cat timp vecinul poseda aleea de acces in numele sau... e necesara actiune in instanta si e preferabil sa o faceti toti vecinii interesati de acces.
Va multumesc pentru raspuns. Vecinul nu poseda aleea. Proprietatea mea este a3a din fasia de proprietate parcelata in 3. Casa si terenul meu au fost construite si apar pe acte inainte de casa vecinului care a obturat calea de acces. Eu sunt singurul care beneficiaza de aceasta cale de acces.
Daca mai aveti vreun sfat sau o idee legata de aceasta situatie le astept cu nerabdare.

Va multumesc .
Va multumesc pentru raspuns, nu prea inteleg termenii de la primul punct. Referitor la latimea drumului de acces , am gasit in "Regulamentul general de urbanism" hotararea 525, unde latimea minima a unui drum de maxim 25 m , este de minim 3,5m latime. La o latime de 2,85m un autoturism abia trece, nu mai amintesc de salvare sau pompieri.

Astept cu interes un eventual raspuns.

Multumesc.
A cui este contorul de gaz?

Deschideti actiune pentru blocare acces cu capat de cerere mutarea contorului si eventual cum spunea cineva mai sus latirea drumului pe cheltuiala d-voastra dar asta cu latirea drumului e mai complicat, daca nu va intelegeti bine cu vecinul veti avea de facut expertize cadastrale, expertize financiare pt pret piata teren etc, eu in locul d-voastra as rezolva doar accesul si mutarea contorului. Succes

Alte discuții în legătură

Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)