avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pot elibera o alee privata?!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pot elibera o alee privata?!

Buna ziua. Este vorba de o alee privata de 4 m lățime la care au acces 4 case. Eu sunt in a 3 casa si nu pot intra cu masina in curte pentru ca ultimul vecin are poartă mai in fata decat proiectul cu 1.5 m motiv pentru care cand vecinul își parchează mașina în fața porții lui totodată eu nu pot accesa curtea mea cu masina pentru ca este in totalitate parcat în fața porții mele.
Iar restul vecinilor doar pentru ca sunt primele case fac ce vor. Parchează cate 2 masini fie ale lor cat a neamurilor sau prietenilor motiv pentru care să ieși de pe aceasta alee este o adevărată aventură. Practic trebui să te înghesui intre gard si un fir de 4 mașini. Se lasă mai mereu cu zgarieturi si oglinzi julite. Am incercat in repetate randuri timp de 5 ani sa le explic ca nu se poate asa Dar fără succes. As dori sa stiu daca prin judecata se poate obține o alee liberă în care toți sa isi parcheze masinile in curte....Ca si mine daca vecinul mi.ar permite! Mentionez faptul că o mașină de pompieri sau o ambulanță niciodata nu ar putea întră in conditiile actuale pe aceasta aleea.
Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2021
,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:06, 20 Martie 2021
Puteti notifica vecinii in scris, prin posta, cu confirmare de primire, sa elibereze aleea de acces. Mentionati ca in caz contrar veti sesiza primaria ca vecinul respectiv detine o poarta amplasata mai in fata cu 1,5 m decat proiectul si/ sau veti deschide actiune in instanta.
Puteti sesiza si ISU in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru imposibilitatea accesului in caz de necesitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am luat o casa a 4 de pe o alee privata. vecinul ... Bună ziua, am luat o casa a 4 de pe o alee privata. Vecinul care are a 5 casa parchează mașina exact în fata porți mele. Mai exact aceasta alee privata ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei la curte giovanni72 giovanni72 Buna ziua! Stau la curte in Predeal jud Bv. In fata curtii mele unde am aleea de acces in curte exista un teren de circa 8m lungime si 2.50 latime pe care il ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)