avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am luat o casa a 4 de pe o alee privata. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am luat o casa a 4 de pe o alee privata. Vecinul ...

Bună ziua, am luat o casa a 4 de pe o alee privata. Vecinul care are a 5 casa parchează mașina exact în fata porți mele. Mai exact aceasta alee privata are 4 m lățime. Poarta
ultimului vecin este perpendiculara cu poarta mea asa ca atunci când parchează mașina în fata porți lui este exact în fata porți mele motiv pentru care eu nu pot accesa de nici un fel cu mașina în curtea mea! El poate întra și ieși din a lui eu în schimb nu pot face asta. Asa ca parchez pe alee pana în poarta mea. El pune una în fata portinlui si una în curte. Am vorbit cu el și mi-a spus ca nu i se pare corect ca noi putem parca pe alee și el nu diar ca noi totul ceilalți parcam pe alee nu blocam accesul nimănui în schimb el da. Am fost la politia locala și mi-a spus ca doar prin instanta pot face ceva pentru ca este alee privata și nu au voie legal. Mi se pare absurd ca politia locala pe alei private nu pot ajuta cetățenii. Este adevărat ca politia locala nu poate face nimic? Și este adevărat ca dacă dau în judecata vecinul sa nu îmi mai blocheze poarta, judecătoria poate decide sa nu mai parcheze nimeni pe alee fiind un loc ce trebui lăsat liber pentru ambulanta sau pompieri?
Buna ziua,
Asa este, politia are dreptate: este alee privata si deci nu poate interveni.
Proplema trebuie rezolvata intre toti coproprietarii. Pentru ca fiind alee privata, este clar ca fiecare dintre proprietarii ce au acces pe aceea alee, detin o cota parte indiviză din acea alee. Prin urmare este obligatia fiecaruia dintre proprietari să respecte dreptul de proprietate aflat in indiviziune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot elibera o alee privata?! Buna ziua. Este vorba de o alee privata de 4 m lățime la care au acces 4 case. Eu sunt in a 3 casa si nu pot intra cu masina in curte pentru ca ultimul vecin ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei la curte giovanni72 giovanni72 Buna ziua! Stau la curte in Predeal jud Bv. In fata curtii mele unde am aleea de acces in curte exista un teren de circa 8m lungime si 2.50 latime pe care il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o lamurire in legatura cu parcarea in zonele ... Nadasurf Nadasurf Buna ziua, Doresc o lamurire in legatura cu parcarea in zonele rezidentiale. Am un apartament la parter cu o curte proprie. In actul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)