Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Doresc sa fac un schimb de apartament cu alt apartament in alta zona si am gasit client.
Apartamentul meu este achitat integral, nu am rate.
Apartamentul celalalt al persoanei cu care o sa fac schimb are rate. Dar i s-a spus de la banca, ca ar exista solutie, apartamentul meu fiind mai scump.
Nu inteleg care ar fi procedura. (Daca celalalt proprietar nu poate vinde, deci schimbul nu are loc cum se pot transfera ratele la apartamentul meu. )
Intrebarea la dumneavoastra este la ce sa fiu atent, astfel incat sa nu risc nimic, sa nu intru in vreo incurcatura. Si care ar fi procedura corecta de urmat.
(In plus, am inteles ca o sa vina cineva de la banca sa faca o evaluare. Ce acte pot sa ii pun la dispizitie si ce nu, astfel incat sa nu risc nimic?)
Va multumesc.
Sunt pensionat medical gradul 2, din 2016, pe cardiologie si nu numai.
Dupa unele declaratii si articole din presa, legea pensiilor din 2024 mi-ar permite sa si lucrez.
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu detalii concrete despre conditiile in care as putea lucra (CIM, PFA,etc.) si mai ales despre procedura exacta pe care trebuie sa o urmez ca sa fiu in legalitate. Nu gasesc nicaieri aceasta informatie.
(Nu sunt in stare buna cu sanatatea, dar in cele cateva ore pe zi cand ma simt cat de cat acceptabil, as putea lucra, sunt programator calculatoare, as putea sa iau cate un proiect de durata scurta de exemplu. Si sa lucrez numai de acasa, deplasarea zilnica e imposibila. Doar din pensia medicala, incepe sa devina imposibil.)