avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimb cu apartament care are RATE. La ce sa fiu atent?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimb cu apartament care are RATE. La ce sa fiu atent?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Doresc sa fac un schimb de apartament cu alt apartament in alta zona si am gasit client.
Apartamentul meu este achitat integral, nu am rate.
Apartamentul celalalt al persoanei cu care o sa fac schimb are rate. Dar i s-a spus de la banca, ca ar exista solutie, apartamentul meu fiind mai scump.
Nu inteleg care ar fi procedura. (Daca celalalt proprietar nu poate vinde, deci schimbul nu are loc cum se pot transfera ratele la apartamentul meu. )

Intrebarea la dumneavoastra este la ce sa fiu atent, astfel incat sa nu risc nimic, sa nu intru in vreo incurcatura. Si care ar fi procedura corecta de urmat.

(In plus, am inteles ca o sa vina cineva de la banca sa faca o evaluare. Ce acte pot sa ii pun la dispizitie si ce nu, astfel incat sa nu risc nimic?)
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
Dumitrescu G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Global Data Protection , Consultant GDPR 09:33, 10 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Este greu de raspuns la intrebarea dumneavoastra fara a analiza contractul. Nici nu stiu la ce va spun sa fiti atent inafara de clauze contractuale. In primul rand analizati cate rate mai aveti de platit si care e valoarea reala a bunurilor.

Pentru astfel de situatii care implica si o suma
Importanta apelati la un avocat, e mai sigur. Fara un contract de analizat, aici pe forum primiti doar raspunsuri generale.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
@Dna Av. Jasmine Oancea
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
In primul rand, eu nu am inteles un aspect: acel apartament probabil ca are o ipoteca instituita. Daca banca e de acord cu schimbul, probabil ca va ridica ipoteca de pe apartament si o va institui pe apartamentul dvs (cel pe care il dati la schimb). Altfel nu imi explic. Sau proprietarul apartamentului va achita ratele si banca va ridica ipoteca. Oricum, asa cum ati fost sfatuit, ar trebui sa apelati la ajutor de specialitate, pana la urma o consultanta va poate scuti de multe batai de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa mi spune,ptr radierea unei ipoteci la bankcoop, ... Anca Budianu Anca Budianu Buna ziua Va rog sa mi spune,ptr radierea unei ipoteci la BANKCOOP, care este procedura? (vezi toată discuția)
Bună ziua! as avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: ... elly80 elly80 Bună ziua! As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot dezmembra un teren de 1000mp + casa in 2 parcele ... Nasvet Nasvet Buna ziua, Cum pot dezmembra un teren de 1000mp + casa in 2 parcele in conditiile in care a fost achizitionat prin creditul prima casa. Jumatate din teren ... (vezi toată discuția)