Casatorit pentru o perioada de 12 ani, am cumparat apartamentul la un an si ceva de la casatorie, eu si fosta sotie trecuti ca, cumparatori in actul de vanzare-cumparare. Banii au provenit de la parintii mei si ca atare am facut un act de donatie in nume propriu intre mine si parinti cu suma de bani necesara achizitionarii apartamentului. Actul de donatie a fost facut cu cateva zile inaintea incheierii actului de vanz-cump al apartamentului, numai ca nu este specificat pentru ce anume vor fi folositi banii. Nici in actul de vanz.-cump. nu este specificat de unde provin banii(adica din donatie). Acum dupa divort, la partaj fosta sotie vrea jumatate din apartament. Ce sanse are sa si obtina acest procent?
Casatorit din anul 2000, cumparat apartament in anul 2000 inainte de casatorie, dar luat pe numele unui prieten in ideea de achizitionare apartament prin sistemul ANL. Dupa un an si jumatate de casatorie am trecut apartamentul prin contract de vanz-cump pe numele meu si al sotiei. In anul 2008 am divortat, (divort din vina ambelor parti, 2 minori). Acum fosta sotie solicita jumatate din apartament, cu toate ca ea nu a contribuit nu nimic la achizitionarea apartamentului, banii toti provin de la parintii mei si cum am spus mai devreme a fost cumparat dinainte de casatorie. Ce sanse are ca fosta sotie sa obtina ceva din acest apartament????