avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu probleme

Casatorit din anul 2000, cumparat apartament in anul 2000 inainte de casatorie, dar luat pe numele unui prieten in ideea de achizitionare apartament prin sistemul ANL. Dupa un an si jumatate de casatorie am trecut apartamentul prin contract de vanz-cump pe numele meu si al sotiei. In anul 2008 am divortat, (divort din vina ambelor parti, 2 minori). Acum fosta sotie solicita jumatate din apartament, cu toate ca ea nu a contribuit nu nimic la achizitionarea apartamentului, banii toti provin de la parintii mei si cum am spus mai devreme a fost cumparat dinainte de casatorie. Ce sanse are ca fosta sotie sa obtina ceva din acest apartament????
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:51, 19 Decembrie 2008
Ceea ce aţi făcut dumneavoastră a fost o simulaţie prin interpunere de persoane. Dacă puteţi dovedi că soţia a cunoscut simulaţia, ar fi posibil să aveţi cîştig de cauză. Vă trebuie un civilist bun.

Liviu S.Bordaş
Va rog explicati-mi si mie cum as putea dovedi ca sotia stia de aceasta "simulatie"? Pentru ca ea intr-adevar stia dar nu stiu cum as putea dovedi.
Cu un alt înscris, încheiat între dumneavoastră şi cel pe care vi l-aţi substituit la cumpărarea apartamentului. Presupun că nu i-aţi dat banii fără nicio înţelegere scrisă. Chiar şi numai pentru faptul că, doamne fereşte, putea muri a doua zi după cumpărare, şi tot trebuia să încheiaţi cu el un act.

Sau, măcar să dovediţi că banii din care s-a achitat preţul erau de la dumneavoastră. Un extras de cont, o dispoziţie de plată, ceva. Nu pot să cred că nu aveţi nimic. Plus nişte martori care să fi cunoscut înţelegerea dintre dumneavoastră şi cumpărătorul din act, cel care a cumpărat în locul dumneavoastră.

Sigur, avînd în vedere faptul că simulaţia a avut o cauză ilegitimă (ea fiind făcută cu scopul fraudării legii), s-ar putea spune că actul de cumpărare este valabil doar în privinţa celui care a cumpărat apartamentul prin actul public, el devenind proprietar, iar vînzarea ulterioară a avut ca efect aceea că apartamentul cumpărat de dumneavoastră în timpul căsătoriei a devenit bun comun. ªi în acest caz puteţi dovedi că preţul iniţial a fost achitat din banii dumneavoastră, că la a doua vînzare nu s-a achitat, în fapt, niciun preţ, iar de aici puteţi cere o cotă mai mare din apartament sau chiar întreaga valoare a acestuia.

Cunoaşterea de către soţie a simulaţiei fiind o simplă stare de fapt, poate fi dovedită cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare divort aurelaurelaurel aurelaurelaurel Am cumparat un apartament prin anul 2000 dela soacra si se intra in poasesie dupa ducesul acesteia ,ulterior decesului soacrei ,sotia mia cerut prin notar sa ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)
Succesiune dani1060 dani1060 Buna ziua, Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)