avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovedirea simulatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovedirea simulatiei

....
cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane...
conventia verbala poate fi considerata contrainscris?
daca conventia verbala poate fi considerata contrainscris,atunci trebe dovedita cu martori de la fata discutiei..pai daca nu exista nici-o conventie verbala si nici-un martor atunci cum e luat drept dovada in justitie..care e logica...?
Simulatia nu poate fi dovedita decat printr-un contrainscris. Daca forma ceruta de lege pentru actul simulatoriu este cea scrisa, trebuie sa fie in forma scrisa, altfel este nula simulatia. Daca legea cere forma autentica ( exemplu pentru donatie sau contract de vanzare-cumparare imobile) contrainscrisul trebuie incheiat in forma autentica. despre ce act este vorba?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
ContSters42249, utilizator




#-o
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
roxanagina, utilizator
Imi pare rau ca v-am provocat asa o reactie! :( Imi cer scuze ca am indraznit sa va raspund!
eu va multumesc din suflet ca imi acorda-ti din timpul dumneavoastra ...va rog explicati-mi dupa cum scrie avocata aici..eu trebe sa ma duc la recurs ..si nu stiu ce sanse am...
IN ceea ce priveste teza subsidiara,solicitam sa constatati ca simulat prin interpunere de persoane contractul de vinzare -cumparare al garsonierei,,incheiat ...cu nr....
Sint indeplinite cele doua conditii specifice simulatiei;
-- actul secret (contrainscrisul)--in speta ,conventia verbala intervenita intre mine si pirita ,din anul 2000,prin care eu ma obligam sa vind apartamentul meu ,iar banii obtinuti din vinzarea acestuia sa fie pastrati de pirita pina cind aceasta va gasi o garsoniera pe care opirita sa o cumpere pe numele meu..
--actul public--in speta ,este actul autentic respectiv contractul de vinzare cumparare al garsonierei cu nr... in care la rubrica cumparator apare pirita si nu subsemnata ,desi eu eram adevarata proprietara ,intrucit acest imobil a fost achizitionat numai din banii mei.
atentie ...va rog...intre mine si metusa nu a existat nici-o intelegere verbala sau scrisa in acest sens si nici cu martorii ei nu a dovedit asa ceva..
jUDECATOAREA a dat sentinta..
admite in parte actiunea modificata .respinge cererea privind constatarea nulitatii absolute a contractului de v-c .....nr...Constata simulat contractul de vinzare cumparare autentificat ...nr...prin inter[unere de persoane si obliga pirita adica pe mine....la suma de.....cheltuieli judecata...
invatati-ma ce sa fac ...cum sa pun problema la recurs..
In ce temei a dat Instanta o astfel de hotarare? Mi se pare strigator la cer. Cum s-a dovedit simulatia?
In mare v-am spus ce ar trebui sa faceti. Trebuie sa spuneti ca un contract de vanzare-cumparare nu poate fi incheiat decat in forma autentica, altfel este nul. Ca atare neexistand un contrainscris care sa dovedeasca simulatia, nu poate fi admisa.

Alte discuții în legătură

In cazul simulatiei geta_tabacu geta_tabacu ...in cazul simulatiei prin interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala? cum se ... (vezi toată discuția)
Simulatie prin interpunere de persoane roxanagina roxanagina Va rog explicati-mi ce pot face..sint disperata..acum 10 ani matusa mea si-a vindut apart din orasul sau si a venit la mine si la sora in alt oras ,sa stea ... (vezi toată discuția)
Declararea simulatiei pauul_sorin pauul_sorin vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)