avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cazul simulatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cazul simulatiei

...in cazul simulatiei prin interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala?
cum se poate face dovada acestui contrainscris?...va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 06:52, 13 Iulie 2009
=D> Of, ce intrebare grea... trebuie sa caut in adancul cunostintelor.
Mai bine sa mergem pe logica
Intre parti e firesc sa produca efecte actul secret fiindca acela exprima adevaratele raporturi juridice dintre ele. Cu privire la dovada trebuie sa avem in vedere prevedere conform carora actele cu vaqloarea peste 250 de lei nu se pot dovedi cu martori....
Fata de terti insa, produce efecte actul public iar actul secret este doar un fapt juridic si prin urmare poate fi dovedit prin orice mijloc de proba.
Cu siguranta daca vom cauta in dreptul civil la simulatie ca exceptie de la relativitatea efectelor actului juridic civil vom gasi mai multe...
Inca ceva, nu uitati de persoanele prezumate de codul civil ca fiind interpuse.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Valentin Geapana, Avocat
adica ce este cu persoanele interpuse...
interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala?


Contrainscrisul(actul secret) imbraca tot forma autentica.Cel public e supus aceleiasi reguli.
Partile fac dovada simulatiei prin respectivul inscris , insa tertii pot uza de orice mijloc de proba (pentru ei e un fapt juridic )
Cu siguranta daca vom cauta in dreptul civil la simulatie ca exceptie de la relativitatea efectelor actului juridic civil vom gasi mai multe...


Simulatia e doar o exceptie aparenta de la principiul relativitatii.Cea veritabila e doar stipulatia pentru altul .
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
:) ma refeream la sectiunea din carte in care e tratat subiectul
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Valentin Geapana, Avocat
Zic io că dacă actul secret îmbracă forma autentică atunci el numai secret nu mai este, fiind un act public în toată regula, supus publicităţii imobiliare datorită obligaţiei notarului de a depune la biroul de CF orice act translativ de proprietate.

E doar o opinie ca atîtea altele...


:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea simulatiei pauul_sorin pauul_sorin vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Urgent - simulaþie omatcons omatcons Bună seara. Am un verişor care a lucrat ca şi angajat în Austria din anul 1987 şi până în anul 1996, [b]având statutul de azilant.[/b] În anul 1993 ... (vezi toată discuția)