avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajare divort

Am cumparat un apartament prin anul 2000 dela soacra si se intra in poasesie dupa ducesul acesteia ,ulterior decesului soacrei ,sotia mia cerut prin notar sa ma reprezinte la vinzarea acesteia eu iam dat consimtamintul notarial numai cu conditia sa se cumpere cu bani rezultati din vinzare alt imobil cea ce sa si produs dar a ascuns actele si zice ca nu mai am nici un drept la acel nou imobil ..intrebari ,,,,poate sa cumpere din banii rezultati din propietatea noastra vinduta ca eu sa nu am nici un drept dindui acea clauz notariala si sa cumpere apartament cu bani aceia pe numele altuia? cum pot sa scot contractul nou al acelui apartament sal vad si eu ?
acum stam la mine unde din anii 68 parintii mei au primit dela intreprindere un partament ulterior treceri timpului mam facut mare si mam insurat si de atunci stau cu sotia in apartament .Dupa revolutie cind sa dat voie sa cumparam apartamentul eu asa am facut dar cei dela ICRAL au trecuto si pe ea si copii in contract dar eu fiind titularul si cel care a platit si avansul cit si rata pina la finalizare a sumei care a fost calculata de plata apartamentului .
Intrebare: in caz de divort ea are dreptul la aacest apartament?la partajare ?mentionez ca apartamentul a fost inchiriat parintilor si in 1984 ei miau cedat mie contractul de inchiriere fiind eu titular de contract ulterior propietar 1993 dar in contractul din '93 a fost trecuta si ea ...


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:57, 14 Octombrie 2010
Poate sa cumpere pe numele oricui, daca nu exista clauza expresa sa cumpere pe numele dumneavoastra. Mergeti la cartea funciara si interesati va.
Daca in contractul de vanzare-cumparare incheiat in anul 1993 figureaza si sotia, atunci aveti drepturi egale, in cote de 1/2 fiecare, cu exceptia cazului in care una dintre parti dovedeste ca a contribuit cu mai mult de 50% la achizitionarea apartamentului.
Atat timp cat nu puteti preciza cele mentionate in actul notarial sau in actul de vanzare-cumparare intocmit ulterior, nu ma pot pronunta cu privire la acesta (primul act de vanzare-cumparare la care faceti referire). Incercati sa obtineti o copie de pe acesta de la Serviciul Public Finante Locale, unde ar trebui sa aiba in arhiva acst act necesar in vederea inregistrarii in evidentele fiscale, la rolul nominal, pentru peceperea de taxe si impozite.
cand ati cumparat in '93 ap in care locuiti, ati devenit impreuna coproprietari. nu conteaza cine si cat a platit chirie inainte. in cazul unui partaj se va imparti pe jumatate.

daca sotia a cumparat cu banii obtinuti din vanzarea ap un alt ap pe numele altcuiva e destul de greu de dovedit simulatia prin interpunerea de persoane, iar daca a vandut mult mai devreme apartamentul de la soacra pana la partaj, e greu de dovedit ca nu ati cheltuit banii in timpul casatoriei
sotul care face chestiuni de genul asta isi ia anumite masuri de precautie, ca celalalt sa nu poate dovedi contrariul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat MAFTEIU ADRIAN MAFTEIU ADRIAN buna seara , am si eu o intrebare ? in anul 2007 soacra mea a cumparat un apart. de 3 camere . la notar cand am incheiat ctr. de vanzare cump. am fost ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar intre mama si fiica. Corinaa08 Corinaa08 Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la ... (vezi toată discuția)
Divort partaj conturi/depozite bancare safety safety Am 3 conturi bancare pe nume propriu : 1 este constituit din bani proveniți din vanzarea unei case de către mama mea (care este in viata) poate fi dovedit cu ... (vezi toată discuția)