avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar intre mama si fiica.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar intre mama si fiica.

Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la notariat . Mama soacrei melle inainte de a muri a facut un act de partaj voluntar cu una din fiicele ei respectiv soacra mea, acum fiul ei adica sotul meu si eu, vrem sa cumparam cu act de vinzare cumparare casa mamei soacre .Mentionez ca soacra mea este casatorita si au impreuna 2 copii, sotul meu si inca un copil fratele sotului meu.
Cine ne poate ajuta sa aflam care este metoda cea mai sigura sa cumparam aceasta casa, fara a aaparea ulterior probleme legate de celalalt frate, copii lui ,sotia lui etc etc.
Casa a fost proprietatea bunicii, luata de comunisti, retrocedata prin legea 112 , trecuta ulterior prin acel act de partaj voluntar pe numele soacrei mele.
Pt ca celalalt baiat a primit de la socrii mei un apartament , acum soacra mea vrea sa dea aceasta casa baiatului mai mare respectiv sotului meu.Dar noi nu vrem casa asa orisi cum ci prin acte legale perfect legale si neatacabile in instantza de unii altii pe cind or avea pofta.
Multumesc mult si astept un raspuns de la cineva care ar dori sa ne ajute.Nu sintem in tara de aceea ne este mia greu sa ne informam si nici timp mult nu avem, daca venim sa facem actele nu putem sta decit pret de un concediu ,pt acest motiv ne trebuiesc informatii mai multe.

Corina
Cel mai recent răspuns: Corinaa08 , utilizator 17:37, 28 Ianuarie 2009
Orice act juridic se poate ataca in instanta.Dar sansele in caz de vanzare-cumparare ar fi foarte reduse in ceea ce priveste anularea actului..
In cazul dvs trebuie vazute actele de un avocat.
Mai mult de o ora nu ii ia unui avocat ca sa inteleaga situatia.

avocat Claudiu Lascoschi
Da realmente actele trebuiesc vazute de un avocat , eu astept ca aceste acte(in copii) sa imi fie trimise si apoi sa pot lua legatura cu un avocat sau sa intreb pe forum cine ar dori sa ne ajute.Am inteles ca nu au cadastru facut la casa si terenul aferent casei, am mai inteles ca acel cadastru dureaza aproape o luna de zile........apoi banuiesc ca trebuie facut si o evaluare a proprietatii pt a se stabili pretul corect de vinzare, oricum de indata ce am mai multe date concrecte o sa mai scriu pe forum.
Da in legatura cu "ori ce act juridic se poate ataca in instanta" sint de acord, doar ca un act facut corect dupa toate legile si regulile, degeaba ar incerca unu' altu' sa atace ca nu ar avea sanse reale de cistig, sigur poate sa incerce no problem e dreptul fiecaruia sa incerce, numa ca asta-i problema mea.Vreau un act de vinzare cumparare ca la carte ca si cum s-ar face intre un anume alt cumparator fara sa fie ruda de gradul intii adica gindesc ca un act bine intocmit nu poate fi atacat cu sanse reale de cistig de catre nimeni, doar incercari ...astea nu m-ar deranja ,se intimpla.
Sau daca mai exista si alta cale mai sigura de cumparare a acestei case , nu stiu am tot citit pe forum dar parca tot actul de vinzare cumparare facut la notariat dat banu' in fata notarului in numerar si mentionat de catre notar ca i-a vazut, ce sa mai atace????? Doar sa incerce, dar pe banii lor si sa-i piarda cu succes.
Multumesc mult pt raspuns.

Corina
E O.K. daca faceti act de vanzare cumparare si rezulta ca ati achitat pretul.
Nu va fi anulat chiar daca cere anularea actului in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
daca soacra dumneavoastra e sanatoasa (are discernamant) va garantez 100 %, orice ar spune altcineva, in astfel de situatii cel mai bun contract este CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE (treceti in contract cam o jumatate din valoarea imobilului in bani, restul reprezentand pana la 100% din valoare clauza de intretinere pe timpul vietii+plus plata obiceiurilor crestine de dupa moarte). Acesta este si contractul "cel mai sincer" daca se poate spune asa, pentru ca in mod cert mama nu ii va cere fiului banii pe imobil
Contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, nu ar fi prea realistic, deoarece noi nu sintem in tara si desi noi ii intretinem si acum pe parinti nu sintem liinga ei si oricind celalalt frate sau sotia acestuia ar putea invoca acest motiv( ca nu sintem linga ei ) pe de alta parte oricum ei vor ramine in acea casa pina dupa moarte chiar si dupa ce noi facem acetele de vinzare cumparare , de asemeni obiceiurile crestine inmormintarea si restul de la sine tot noi le vom face intrucit celalalt frate nu a avut si nu are servici.
Practic noi doriim sa cumparam aceasta casa parinteasca pt a nu putea fi instrainata pt a ramine in familie si dupa moartea parintilor, spun asta deoarece celalalt frate este un pic mai naiv, mai credul ex:era casatorit pe vremea cind socrii mei au vindut un teren si le-au cumparat cu banii de pe vinzarea terenului un apartament din greseala pe numele lor si nu asa cum era normal pe numele parintilor, iar acum in urma divortului ex sotia desi nu a contribuit cu nici un ban(nici ea nici el ca nu avea serviciu) cere in instanta jumatate din apartament.Acum nu ca ar avea vreo sansa de cistig...dar faptul ca o sa-i poarte prin tribunale este un mare stres pt parinti .Acum s-a recasatorit , asteapta un alt copil de la noua sotie si cum niciodata nu ai siguranta ca totul o sa fie ok intr-o casnicie, asta ar insemna ca noua lui sotie si copilul ce vrea sa vie or sa aibe dreptul la casa parinteasca si el in naivitatea lui ar putea chiar sa ramina pe drumuri. Cumparind aceasta casa il vom proteja si pe el in caz de alt divort, alte belele pe romaineste zis.
Asta este motivul pt care noi dorim un act de vinzare cumparare "beton" ca la carte cu banu' jos dat si numarat in fata notarului .
M-ar mai interesa cit timp ar dura cadastrul, intocmirea actelor, evaluarea ......deoarce nu avem timp prea mult sa stam in RO lesne se poate intelege ca avem job-uri si nimeni nu iti da concedii asa tam nesam si pe termen lung.
Multumesc pt raspuns.


Corina

Alte discuții în legătură

Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)