avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar intre mama si fiica.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar intre mama si fiica.

Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la notariat . Mama soacrei melle inainte de a muri a facut un act de partaj voluntar cu una din fiicele ei respectiv soacra mea, acum fiul ei adica sotul meu si eu, vrem sa cumparam cu act de vinzare cumparare casa mamei soacre .Mentionez ca soacra mea este casatorita si au impreuna 2 copii, sotul meu si inca un copil fratele sotului meu.
Cine ne poate ajuta sa aflam care este metoda cea mai sigura sa cumparam aceasta casa, fara a aaparea ulterior probleme legate de celalalt frate, copii lui ,sotia lui etc etc.
Casa a fost proprietatea bunicii, luata de comunisti, retrocedata prin legea 112 , trecuta ulterior prin acel act de partaj voluntar pe numele soacrei mele.
Pt ca celalalt baiat a primit de la socrii mei un apartament , acum soacra mea vrea sa dea aceasta casa baiatului mai mare respectiv sotului meu.Dar noi nu vrem casa asa orisi cum ci prin acte legale perfect legale si neatacabile in instantza de unii altii pe cind or avea pofta.
Multumesc mult si astept un raspuns de la cineva care ar dori sa ne ajute.Nu sintem in tara de aceea ne este mia greu sa ne informam si nici timp mult nu avem, daca venim sa facem actele nu putem sta decit pret de un concediu ,pt acest motiv ne trebuiesc informatii mai multe.

Corina
Cel mai recent răspuns: Corinaa08 , utilizator 17:37, 28 Ianuarie 2009
Corinaa08 a scris:

Pt ca celalalt baiat a primit de la socrii mei un apartament , acum soacra mea vrea sa dea aceasta casa baiatului mai mare respectiv sotului meu.Dar noi nu vrem casa asa orisi cum ci prin acte legale perfect legale si neatacabile in instantza de unii altii pe cind or avea pofta.

Corina



Ce înseamnă că celalalt baiat a primit de la socrii mei un apartament ? L-a primit cu titlu gratuit?
Dar soacra mea vrea sa dea aceasta casa baiatului mai mare respectiv sotului meu ce semnificaţie are? Transmisiunea se face tot cu titlu gratuit, sau veţi plăti, efectiv, preţul?

Sunt chestiuni care trebuie analizate şi lămurite.

Altfel, dacă încheiaţi cu adevărat un contract de vînzare-cumpărare şi mai ales dacă dovada plăţii preţului nu poate fi contestată (de exemplu, plata prin cont bancar), nu aveţi de ce să vă temeţi.

Poate nu m-am exprimat eu cum trebuie sau nu prea are legatura cu actul de vinzare cumparare, apoi chiar nu cunosc termenul cu titlu gratuit sau negratuit (stiu ca socrii au vindut un teren al lor, au dat banu' dar apartamentul a fost trecut direct pe numele baiatului si normal fiind casatorit si sotia lui, in fata notarului pe cind s-au facut actele de vinzare cumparare intre vinzatorul X si cumparatorul "baiatul si sotia lui" , socrii deja de acum ies din aceasta ecuatie ...caci in contract nu se mia spune cine cum de unde sint banii , oricum asta-i alta problema) .
Am inteles acum ce trebuie facut , cum trebuie facut actul de vinzare cumparare ca sa fie "beton" si neatacabil, dar as mai avea o intrebare de 1000 de puncte la dumneavoastra, daca nu va suparati si anume: pt incheierea actului de vinzare cumparare al casei si al terenului , intre vinzator si cumparator respectiv soacra mea si cumparatori: eu sotie si sotul meu respectiv baiatul soacrei, avem nevoie de un act de identitate ?
. Daca buletinul sotului meu este expirat si nu reusim sa facem unul nou in regim de urgenta , s-ar putea face vinzarea cumpararea doar cu pasaportul , pasaport ce este englezesc caci desi are sotul si pasaport romanesc si acela a expirat , in concluzie singurul act de identitate la zi , pe care il are sotul meu este doar pasaportul englezesc.Am rugamintea sa imi spuneti sau sa ma sfatuiti in acest sens.Eu am buletinul romanesc neexpirat este bun l-am schimbat acum 2 ani, dar stiti cum este poate soacra mea ar deveni banuitoare sa faca actul de vinzare cumparare pe numele meu in calitate de sotie legitima a fiului ei si nu pe numele lui si e corect asa , numa ca iaca belea mare ne-am uitat pe buletin si pasaport romanesc si ..le-au expirat termenul , asa trece timpul de repede.
Multumesc anticipat si va rog frumos daca aveti un pic de timp sa imi spuneti si mie ce fel de act de identitate este cerut pt actul de vinzare cumparare.
Multumesc mult
Corina
Desigur, autentificarea unui contract de v/c nu poate fi făcută de notar fără identificarea părţilor, identificare care se face, în principal, pe baya actului de identitate. Totuşi, procedura notarială permite identificarea unei părţi din act fie pe baya faptului că persoana este cunoscută personal de notarul public, fie prin doi martori care cunosc persoana care trebuie identificată de notar, identificarea făcîndu-se pe baza declaratiilor martorilor.

Desugur, soţul poate utiliza paşaportul britanic, singura problemă care s-ar putea ridica fiind aceea de a dovedi că are şi cetăţenia română - indispensabilă pentru dobîndirea terenului pentru o reşedinţă secundară. Dacă apartamentul nu are şi cotă de teren în proprietate, ci doar în folosinţă, această problemă nu se pune.

Liviu S.Bordas
Multumesc foarte mult, sigur sotul meu are si cetatenie romana asta se poate vedea si din pasaportul lui cel romanesc (desi a expirat acum 2 luni ) si in final daca nu se poate altfel o sa trebuiasca sa facem buletinul cel nou (avem o proprietetate in bucuresti )desi asta iinseamna timp am inteles ca nu se fac buletine iin regim de urgenta , dar o sa incercam trebuie caci nici pasaportul romanesc nu se poate reinoi daca nu avem buletin . Corect casa avind si teren nu mare dar aoclo o gradina si terenul de subcasa, normal ca vrem sa cumparam totul ,altfel ar fi ceva neterminat.
Multumesc inca o data si o zi buna .
Corina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)