avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar intre mama si fiica.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar intre mama si fiica.

Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la notariat . Mama soacrei melle inainte de a muri a facut un act de partaj voluntar cu una din fiicele ei respectiv soacra mea, acum fiul ei adica sotul meu si eu, vrem sa cumparam cu act de vinzare cumparare casa mamei soacre .Mentionez ca soacra mea este casatorita si au impreuna 2 copii, sotul meu si inca un copil fratele sotului meu.
Cine ne poate ajuta sa aflam care este metoda cea mai sigura sa cumparam aceasta casa, fara a aaparea ulterior probleme legate de celalalt frate, copii lui ,sotia lui etc etc.
Casa a fost proprietatea bunicii, luata de comunisti, retrocedata prin legea 112 , trecuta ulterior prin acel act de partaj voluntar pe numele soacrei mele.
Pt ca celalalt baiat a primit de la socrii mei un apartament , acum soacra mea vrea sa dea aceasta casa baiatului mai mare respectiv sotului meu.Dar noi nu vrem casa asa orisi cum ci prin acte legale perfect legale si neatacabile in instantza de unii altii pe cind or avea pofta.
Multumesc mult si astept un raspuns de la cineva care ar dori sa ne ajute.Nu sintem in tara de aceea ne este mia greu sa ne informam si nici timp mult nu avem, daca venim sa facem actele nu putem sta decit pret de un concediu ,pt acest motiv ne trebuiesc informatii mai multe.

Corina
Cel mai recent răspuns: Corinaa08 , utilizator 17:37, 28 Ianuarie 2009
Multumesc foarte mult va voi urma sfatul. Si de indata ce imi vor sosi copiile de la actul casei socrilor mei, va voi anunta.

Corina
as mai avea o intrebare: atunci cind se intocmesc actele de vinzare cumparare casa , trebuie specificat si terenul casei , teren de sub si curtea ,sau se intelege de la sine?
Pt ca noi am dori sa cumparam cu totul adica : casa + curte teren , normal casa aceia are o curte si un teren al ei.
Nu am vazut un contract foarte clar la modele de contract.
Multumesc mult anticipat.
Buna seara.
Intr-adevar, achiesez la spusele colegilor de mai nainte. Actul care sta cel mai bine in picioare este un contract de vanzare-cumparare incheiat intre soacra dvs. in calitate de vanzatoare, respectiv sotul impreuna cu dvs. in calitate de cumparatori. Trebuie specificat cu exactitate pretul vanzarii si sa fie specificat faptul ca s-a achitat in intregime acest pret, fapt care este recunoscut si de vanzatoare. In plus sa se stipuleze si faptul ca intrarea in deplin drept de proprietate se face la data semnarii actului.
Referitor la ultima intrebare, e bine ca imobilul pe care urmeaza sa il cumparati (casa+curte+teren aferent) sa fie intabulat (inscris) in cartea funciara pe numele vanzatoarei. In acest caz trebuie specificat expres in contract universalitatea de bunuri imobile (adica casa+anexe+curte+teren aferent) inscrise in cartea funciara si care formeaza obiectul contractului de vanzare-cumparare.
Adresati-va cu incredere unui notar public. Prezentatii actele de proprietate pe care soacra dvs. le are iar acesta va va da toate indicatiile necesare, va intocmi contractul de vanzare-cumparare si il va trimite spre inscriere in cartea funciara (foarte important pentru dvs.).
In speranta ca am fost suficient de explicit,
Cu respect, Teodor Dobrean
Multumesc foarte mult, deci sa inteleg ca inainte de a cumpara noi de la mama soacra, trebuie ca dinsa sa le aibe intabulate in cartea funciara pe numele dinsei (adica casa+anexe+curte+teren aferent), apoi dupa ce se face tranzactia de vinzare cumparare spre noi, notarul trmite contractul de vinzare cumparare (adica casa+anexe+curte+teren aferent)spre inscriere in cartea funciara pe numele nostru asa-i? Daca am inteles bine va rog frumos sa- imi spuneti .

Mama soacra spunea ca nu are cadastru facut la casa, asta inseamna ca nici intabulat nu este in cartea funciara!?
Inca nu am primit actele (copiile) actelor de la casa ca sa ma pot pronuntza dar pe cind o sa le am o sa va contactez. E o problema ca nu sintem acolo, altfel ar fi fost mult mia simplu, le vedeam, le studiam, mergeam la un notar cu ele si ne spunea ce si cum sa procedam, acum noi de aici trebuie sa ne interesam si pe cind ajungem acolo sa avem toate informatiile ca sa nu stam toata "vara" caci jobu'i job oriunde, nimeni nu iti da concediu asa prelungit.
Va multumesc din suflet pt lamuriri , va doresc numai de bine sa fie pt toata lumea.
O zi buna

Corina
Da, fara intabulare notarul nu va autentifica actul juridic.
Sa se apuce sa faca cadastrul.Dureaza ceva timp.Altfel, e posibil sa veniti in tara sa sa nu se poata face vanzarea.
Daca cumparati si teren trebuie mentionat in act.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)