avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate AdnanaG

Activitate AdnanaG

Va mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul!!!!
Notarul mi-a spus ca bunurile nu au aceeași valoare, nu se poate face partaj fără sultă, deși amândoi suntem de acord, ca ar deveni donație. Sa schimb Notarul?

gi-jane2 a scris:

nu e o renuntare, e un partaj si nu pot ataca decat daca ar fi vb de o donatie

Mulțumesc de răspuns!
Dar actul de renunțare la drepturile ce se cuvin de la celalalt soț poate fi atacat în viitor de eventualii alți moștenitori (ma refer la eventualii viitori moștenitori ai soțului, pot ataca acest act de renunțare din partea tatalui)?
Am divorțat amiabil de soț, la notar, urmează un partaj, tot amiabil.
În timpul căsătoriei am achiziționat astfel: el a înființat o firmă, la care este unic administrator (si care, dealtfel, este cu pierderi) si mie mi-au dat părinții mei prin contract de vanzare-cumparare casa și un teren, la care soțul a devenit coproprietar, deoarece eram căsătoriți.
Noi dorim sa renunțăm de buna voie la ,,bunul" achizitionat de celalalt, adică eu nu am pretenție la firma lui, el nu dorește nimic din casa de la părinții mei.
Putem face renunțarea la dreptul din ,,bunul" celuilalt și sa nu-l despagubim cu o sultă?
Am putea face această renunțare cu titlu gratuit la notar? Și sa plătim doar taxe notariale?
Mulțumesc pentru răspuns!