avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina0006

Activitate Madalina0006

Adica? Nu inteleg exact termenii folositi. Nu sunt pregatite bine in acest domeniu, puteti descrie ce ati dorit sa spuenti?

raluk0207 a scris:

Da, numai ca după ce va fi rezolvata problema bunului respectiv, soții vor rămâne în continuare căsătoriți sub regimul comunității convenționale.
Și dacă nu mai au bunuri proprii de adus la comunitate, nu are absolut niciun sens.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut, nu sunt in domeniu, dar si eu am beneficiat pana de curand de pensie de urmas.
Pensia de urmas nu se pierde numai daca te casatoresti, intrerupi/termini studiile, sau implinesti 26 ani.

Eu am lucrat tot timpul, si cu salariul mai mare ca pensia, nu am avut niciodata probleme

Nu!
Casa nu e gata, el vrea sa o terminam impreuna si sa locuim acolo. Eu nu voi investi bani acolo pana cand nu devin sub o forma sau alta proprietara. Am cunostinte care au ramas “cu banii dati” si acum sunt in chirie.
Am discutat cu el, stie parerea mea. Si el este total de acord cu punctul meu de vedere, doar ca nu stiam exact ce si cum

Multumesc!
raluk0207 a scris:

Deci a primit donația de la părinți.
Nu vi se pare moralmente corect ca ceea ce a primit el de la părinții lui sa fie doar a lui? :)
După cum ce veți primi dvs de la părinții dvs va fi doar al dvs.
O sa fiți căsătoriți, o sa locuiți acolo si o sa folosiți imobilul în aceeași măsură.

De la parinti.
Ambii copii au primit cate o casa. La momentul donarii, au dat ceva declaratie notariala ca nu au pretentii unul de la celalalt privind casele respective

raluk0207 a scris:

Da. Puteți încheia o convenție matrimoniala de comunitate convențională, prin care transformați bunul din propriu, în comun.
Dar asta, după 1 an de la încheierea căsătoriei.
Convenția matrimoniala nu modifica regulile în materie de moștenire.
De la cine a primit donația?

Doar cu donatie se poate?
Am inteles ca exista si ceva conventie matrimoniala
raluk0207 a scris:

Se poate, dacă vrea. Iar asta presupune încheierea unui contract de donație între dvs.
Dacă soțul va deceda primul și la acel moment nu veți avea copii, moștenitorii vor fi:
- dvs, în calitate de soție, cu o cota de 1/3
- sora, cu o cota de 1/3
- părinții lui, cu o cota de 1/3.

Buna ziua, iubitul meu a primit o casa prin donatie. Daca ne casatorim, am inteles ca se poate sa ma treaca si pe mine proprietar in cartea funciara. El mai are o sora. Daca el decedeaza inaintea mea si nu avem copii, are si sora sa drept la casa? Si cata parte?