Va multumesc pt toate raspunsurile.
Daca nu bagam in succesiune acest iImobil (casa + teren) cumparat cu contract de vanzare cumparare cu c;lauza de intretinere, de parintii mei in timpul casniciei lor care a fost trecut numai pe numele mamei, SUNT PROBLEME???
VA MULTUMESC MULT.
As mai vrea o lamurire.
Imobilul (casa + teren) dobandit de parintii mei in timpul casniciei lor a fost trecut numai pe numele mamei. In aceasta situatie acest bun intra in succesiune? (intreb acest lucru deoarece notaru la care am fost ne-a spus ca acest bun NU intra in succesiune - mai ales ca este cu clauza de intretinere si noi fratii o sa-l impartim intre noi dupa moartea mamei. Este norma sa se intample asa?)
Va multumesc mult, astept cu nerabdare raspunsul d-stra.
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, are 2 frati (care traiesc)
Tata a mostenit de la parintii lui (fara acte) niste terenuti pe unul a fost construita o casa in care am crescut noi.
De asemenea parintii mei au cumparat o casa cu clauza de intretinere de la niste batrani care inca sunt in viata - ACEST BUN INTRA IN SUCCESIUNEA TATALUI MEU?
Cum trebue sa procedam cu aceste 2 succesiuni?
Va multumesc.
in perioada: 01.06.2000 - 07.03.2006 am lucrat la o firma, iar
in perioada : 08.03.2006 - 05.01.2009 am lucrat la alta firma (din aceasta ultima perioada din 03.01.2007 pana in 03.01.2009 am fost in CCC)
Pentru dosarul de somaj Imi solicita formularul ANEXA NR. 26 completat atat la ultimul loc de munca cat si la primul loc de munca pentru perioada 01.03.2002 - 07.03.2006.
1 - Este corect sa-mi solicite acest lucru ?
2 - Daca DA de ce imi solicita acest lucru?
3 - Poate lucratoare de la ghiseu nu a inteles bine situatia mea, spuneti-mi dvs. de la primul loc de munca ce adeverinta imi trebuie?
4 - De la ultimul loc de munca mi-au spus ca o sa-mi incheie cartea de munca cu data de 05.01.2009, de cand o sa intru in somaj?
Astept cu mult interes raspunsul D-voastra,
Va multumesc
Loredana.
Va multumescmult pt. raspuns.
Mai am o nelamurire:
in perioada: 01.06.2000 - 07.03.2006 am lucrat la o firma, iar
in perioada : 08.03.2006 - 05.01.2009 am lucrat la alta firma (din aceasta ultima perioada din 03.01.2007 pana in 03.01.2009 am fost in CCC)
Pentru dosarul de somaj mi solicita formularul ANEXA NR. 26 completat atat la ultimul loc de munca cat si la primul loc de munca pentru perioada 01.03.2002 - 07.03.2006.
1 - Este corect sa-mi solicite acest lucru ?
2 - Daca DA de ce imi solicita acest lucru?
3 - Poate lucratoare de la ghiseu nu a inteles bine situatia mea, spuneti-mi dvs. de la primul loc de munca ce adeverinta imi trebuie?
4 - De la ultimul lo de munca mi-au spus ca o sa-mi incheie cartea de munca cu data de 05.01.2009, de cand o sa intru in somaj?
Astept cu mult interes raspunsul D-voastra,
Va multumesc
Loredana.
Am fost la locul de munca si mi-au comunicat ca nu au solutii pt. mine si ca este posibil sa ma concedieze pentru motive care nu tin de persoana salariatului (art.65 Codul Muncii)
Mentionez ca agentia la care am lucrat s-a desfiintat in iulie 2008 si eu trebuie sa incep serviciul pe 03.01.2009:
1- cand primesc preavizul?
2.- Inainte de revenirea din CCC trebuie sa fac cerere pt a-mi aproba revenirea ?
3. - daca da .. cu cate zile inainte de terminarea CCC
4. - am dreptul la somaj daca ma ma concediaza pentru motive care nu tin de persoana salariatului?
5. - cum se calculeaza indemnizatia de somaj?
multumesc
Este vorba despre o societate de asigurari. Societatea nu s-a desfiintat, s-a desfiintat agentia la care lucram eu. Motivul desfiintarii a fost acela ca directorul agentiei si-a dat demisia si a plecat, iar clientii si ceilalti salariati au fost impartiti la alte agentii. De acest lucru am aflat neoficial de la colegii mei (nu am primit nici o notificare ).
Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)
Astept cu nerabdare raspuns.
Va multumesc,
Loredana