Va multumesc pentru promptitudine!
As mai avea cateva intrebari legate de subiectul in cauza:
- In situatia in care raman casatorita cu sotul meu, el imi poate ceda dreptul de proprietate asupra bunurilor comune prin declaratie notariala? M-am gandit si la aceasta varianta si pentru ca exista situatii cand este necesara si semnatura lui in calitate de coproprietar. As dori sa evit ca de fiecare data sa ii cer procura, mai ales ca el este de acord sa-mi cedeze partea.
- Daca declaratia notariala pe care mi-o trimite sotul este deja redactata in limba romana, mai este necesara inregistrarea ei la un birou notarial din Romania? O pot utiliza la inscrierea in Cartea Funciara si in vederea efectuarii platii impozitului?
Buna ziua,
Dupa o casnicie de peste 25 de ani, sunt nevoita sa divortez din cauza infidelitatii sotului meu. El este plecat in strainatate de 2 ani, in USA, fiind stabilit legal. Deocamdata este rezident.
Motivele pentru care eu doresc divortul sunt: infidelitatea lui, precum si de dorinta lui de a nu se mai intoarce. Din pacate, relatia noastra s-a deteriorat grav in ultimul an, din motivele invocate anterior.
Este de acord cu divortul. Nu avem copii.
In privinta bunurilor comune (apartamentul si ceea ce este in el), l-am rugat sa-mi trimita o declaratie notariala prin care sa arate ca este de acord ca apartamentul sa-mi ramana legal doar mie, inclusiv celelalte bunuri.
As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
- Declaratia notariala cu privire la bunurile comune este valabila in Romania? Mai trebuie sa fac vreun demers in acest sens la vreun birou notarial din tara?
- Este necesara angajarea unui avocat care sa ma reprezinte la procesul de divort?
- Avand in vedere faptul ca nu stiu daca sotul este de acord sa-mi pastrez numele din timpul casatoriei (ar fi bine pt. mine, avand in vedere locul meu de munca) , ar fi posibil acest lucru?
- Cat timp poate dura divortul?
- Care ar fi costul estimativ al divortului in cazul in care angajez un avocat?
Va multumesc anticipat!