avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Va multumesc pentru promptitudine!
As mai avea cateva intrebari legate de subiectul in cauza:
- In situatia in care raman casatorita cu sotul meu, el imi poate ceda dreptul de proprietate asupra bunurilor comune prin declaratie notariala? M-am gandit si la aceasta varianta si pentru ca exista situatii cand este necesara si semnatura lui in calitate de coproprietar. As dori sa evit ca de fiecare data sa ii cer procura, mai ales ca el este de acord sa-mi cedeze partea.
- Daca declaratia notariala pe care mi-o trimite sotul este deja redactata in limba romana, mai este necesara inregistrarea ei la un birou notarial din Romania? O pot utiliza la inscrierea in Cartea Funciara si in vederea efectuarii platii impozitului?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 21:25, 27 Decembrie 2008
Buna ziua.

Orice conventie facuta cu privire la bunurile comune, atata vreme cat sotii nu au divortat este nula.
Problema se poate rezolva prin infiintarea unei societati comerciale. Toate bunurile sunt trecute pe firma iar firma sa va aiba pe dvs. actionar unic. In acest fel, avand proprietatea firmei aveti si proprietatea bunurilor.
De asemenea, veti avea grija ca firma sa fie infiintata din sume care constituie bunuri proprii pentru a inlatura din start orice discutii cu privire la proprietatea asupra partilor sociale.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Boncu Constantin, Avocat


dupa ce a intervenit desfacerea casatoriei prin divort , fostul sotul va poate vinde sau dona bunurile din comunitatea matrimoniala .(bunuri comune ale sotilor ). in cadrul actiunii de partaj , dvs puteti solicita atribuirea bunului imobil , sau al celorlalte bunuri , fara a fi obligata a plati sulta aferenta sotului .

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Userul se interesa de posibilitatea dobîndirii proprietăţii exclusive asupra bunurilor comune. Nu văd cum ar putea aduce ca aport la capitalul social, în calitate de unic asociat, bunuri care fac parte din comunitatea de bunuri a soţilor.

Pe de altă parte, mara_08, trebuie să ştiţi că o declaraţie, act unilateral, nu poate servi la partajul bunurilor sau la atribuirea lor în proprietate, chiar dacă această declaraţie ar fi dată ulterior divorţului.

Liviu S.Bordaş
Themis a scris:

Userul se interesa de posibilitatea dobîndirii proprietăţii exclusive asupra bunurilor comune. Nu văd cum ar putea aduce ca aport la capitalul social, în calitate de unic asociat, bunuri care fac parte din comunitatea de bunuri a soţilor.


Vorbeam despre rezultat...in final sa ramana asociat unic....X-( Ar incepe prin a fi amandoi asociati......

av.Costi Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al meu, al tau si al nostru... evita68 evita68 [b]Mi se pare corect si se evita o multime de nervi ,timp si bani... Caz particular: 1. In situatia cumpararii unui imobil de catre o persoana casatorita , ... (vezi toată discuția)
Nelămurire partaj panseluta13 panseluta13 El și ea căsătoriți, își fac o casă. În timpul căsătoriei, el își face prin firma lui, cu fonduri din firmă, o altă casă. După închiderea ... (vezi toată discuția)
Cedare firma ankalupu ankalupu am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ... (vezi toată discuția)