avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare firma

am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ca firma are ddatorii.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:30, 21 Septembrie 2011
Buna ziua,

daca sotia este de acord sa o preia este foarte simplu sa ii faceti cesiunea de parti sociale pe care dvs. le detineti.

Avocat Costi Boncu
Trebuie intocmit un contract de cesiune si inregistrat impreuna cu celelalt necesare ( aga) la registrul comertului.
Trebuie sa faceti o hotarare AGA de cesiune a partilor sociale pe care le detineti catre celalat asociat. Apoi trebuie sa intocmiti actul constitutiv actualizat al societatii, si asociatul care ramane trebuie sa dea o declaratie notariala sau atestata de avocat ca indeplineste conditiile pt. calitatea de asociat unic al societatii. Toate aceste documente se depun la Oficiul Registrului Comertului. Chiar daca firma are datorii, la cesiunile de parti sociale intre asociati, Finantele nu pot face opozitie.
Daca e intr-adevar ,, fosta" urmati sfaturile de mai-sus. Daca inca divortul nu s-a produs va trebui sa faceti un contract de donatie a partilor sociale impreuna cu un act aditional modificator si act constitutiv actualizat. Ce putin asa este practica ONRC in legatura cu cesiunea partilor sociale intre soti bazata pe reglementarile din codul familiei in legatura cu cesiunea( vanzarea ) intre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale de la 2 asociati la 1. VASSY VASSY Buna seara, Va rog, la preluarea unei firme , prin contract de cesiune , se poate ca de la 2 asociati cu 50% din partile sociale sa fie cesionate unei singure ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)