avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare parti sociale de la 2 asociati la 1.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare parti sociale de la 2 asociati la 1.

Buna seara,
Va rog, la preluarea unei firme , prin contract de cesiune , se poate ca de la 2 asociati cu 50% din partile sociale sa fie cesionate unei singure persoane?
Va multumesc si astept raspuns cat mai urgent.


Iuliana,
Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 08:29, 19 Noiembrie 2009
Va intereseaza, daca cei doi asociati din firma ,pot ceda partile lor sociale, care sunt de 50%-50%, catre o alta persoana , care nu este asociat in firma?
Da.Se incheie un contract de cesiune.
Declaratia noului asociat.
Hotarare AGA
Act constitutiv actualizat
Va multumesc pentu raspuns,
Actele au fost si sunt in curs de redactare astfel:
- Contractul de cesiune o fost redactat initial pe 2 persoane( eu si sotul meu ), dar as dori sa fie cedate unei singure persoane( el ),
- Declaratia noului asociat,
- Hotararea A.G.A., cu mentionarea tuturor modificarilor,(retragerea si numirea noului administrator, introducerea cod. CAEN,
- Actul constitutiv actualizat si completat cu mentionarea tuturor modificarilor
- Act aditional la actul constitutiv cu modificarile respective,
Cererea de preluare,
- Imputernicire, pentru a depune actele o persoana delegata de firma,
Spatiul in care urmeaza sa functioneze firma este o camera din casa in care locuim si este titular socrul meu, Pot face un contract de comodat intre firma si socrul meu ? Trebuie sa il redactez inainte de a le depune la Registrul Comertului?


Va multumesc,




Contract de cesiune - cedati Dvs si sotul - ambii cedati cesionarului (EL - cum il numiti). Dvs si sotul sunteti cedenti - EL fiind cesionarul - deci toti trei semnati ( doi cedeaza parti sociale unei persoane).
Da, faceti actul de comodat - evident inainte de a depune actele la Reg. Com. - trebuie sa-l depuneti la Reg. Com. - impreuna cu extras carte funciara a spatiului( in original).
Succese!
Buna dimineata,
Va multumesc pentru informatii,



Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)
Procedura registru schimbare sediu declarare punct de lucru comerciantul comerciantul Am reusit sa fac cesiunea la RC Bucuresti si mi s-a spus ca e sediul expirat. Vreau sa schimb sediul la alta adresa si sa deschid un punct de lucru dar in ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale danidaniela3 danidaniela3 buna ziua, imi poate spune cineva daca sunt modificari referitoare la modalitatea de cesiune a partilor sociale la o societate comerciala sau se procedeaza ca ... (vezi toată discuția)