Va multumesc pentru raspuns, insa ma intreb daca poate fi acuzata de practicarea ilegala a activitatii de intreprinzator? Si, in ce conditii ar putea fi trasa la raspundere? Ce amenzi risca?
Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa, la comanda, fara a avea o firma si autorizatie in acest sens. Mentionez ca, o mare parte din clienti provin de pe pagina ei de Facebook.
Prietenul meu a avut overdraft (descoperire de salariu) si i-a ramas neachitata o ramasita de 19 lei in urma cu 2 ani si 6 luni. Intre timp banca a cedat creanta unei firme de recuperare, iar suma de bani pe care ei o cer dupa adaugarea penalizarilor este de 1800 lei. I-au trimis pana acum nenumarate somatii de plata.
In acest moment, prietenul meu este condamnat la inchisoare si intrebarea mea este daca prescriptia curge si pe timpul detentiei sau se suspenda? Si....daca este neaparat necesar sa achite acele penalizari abuzive? Mentionez faptul ca prietenul meu detine un imobil in devalmasie cu sotia. Va rog sa-mi dati un sfat!
Eu sunt in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani din vara anului trecut si va rog sa-mi spuneti daca sigur este obligat angajatorul sa ma primeasca la locul de munca dupa 2 ani, conform vechiului cod al muncii? Sau, ma trezesc ca refuza sa ma primeasca la locul de munca dupa noul cod al muncii! In momentul in care am introdus cererea de suspendare a contractului de munca era in vigoare vechiul cod care obliga angajatorul sa ma primeasca.
Epava am cumparat-o de la firma de asigurare, era optiunea de a primi banii pe ea sau de a o primi in natura.
As mai dori o precizare, sa formulez o actiune in pretentii impotriva firmei de leasing ?
Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a stabilit ca este dauna totala. Suma totala de despagubiri a fost stabilita de catre firma de asigurare in cuantum de 7300 euro. Din aceasta suma s-a scazut 1840 euro, valoarea epavei care a fost cumparata de mine. Astfel, suma trimisa catre firma de leasing este de 5460 euro. Din aceasta suma se scade 3200 euro, suma ramasa restanta a ratelor pana la achitarea in intregime a masinii.
Rezulta ca ar trebui sa primesc restul de bani ramasi, dupa ce am scazut tot ce am relatat mai sus, respectiv 2260 euro.
Acum situatia e urmatoarea : firma de leasing mai scade din aceasta suma ramasa, in cuantum de 2260 euro, valoarea epavei in suma de 1840 euro. Mi se pare absurd ca firma de leasing sa pretinda pe langa achitarea ratelor in intregime si valoarea epavei, astfel eu as plati masina de 2 ori, o data cu ocazia achiatarii tuturor ratelor si inca o data masina sub forma de epava. In situatia in care nu ar fi avut loc accidentul, eu as fi intrat in posesia masinii dupa achitarea ratelor, iar in situatia prezenta sunt obligata sa mai platesc in plus 1840 euro!
Intrebarea e daca as avea sanse in instanta cu aceasta situatie juridica. Eu sunt de meserie consilier juridic, insa nu am mai avut asemenea litigii si as avea nevoie de un sfat. Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti care este competenta materiala a procedurii somatiei de plata, care a fost introdusa datorita nerespectarii clauzelor din cadrul unui contract de achizitie publica. Se introduce somatia de plata la Tribunal sectia civila sau sectia contencios administrativ-fiscal?