avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptia creantelor in timpul detentiei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptia creantelor in timpul detentiei

Prietenul meu a avut overdraft (descoperire de salariu) si i-a ramas neachitata o ramasita de 19 lei in urma cu 2 ani si 6 luni. Intre timp banca a cedat creanta unei firme de recuperare, iar suma de bani pe care ei o cer dupa adaugarea penalizarilor este de 1800 lei. I-au trimis pana acum nenumarate somatii de plata.
In acest moment, prietenul meu este condamnat la inchisoare si intrebarea mea este daca prescriptia curge si pe timpul detentiei sau se suspenda? Si....daca este neaparat necesar sa achite acele penalizari abuzive? Mentionez faptul ca prietenul meu detine un imobil in devalmasie cu sotia. Va rog sa-mi dati un sfat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:24, 24 Mai 2012
Nu exista prevedere in vigoare care sa prevada exonerearea de la plata obligatiilor/debitelor in cazul persoanelor private de liberate
Pentru indepartarea unor situatii neplacute, se impune achitarea intregului debit acumulat restanta+penalitati aplicate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Asociatie bancila58 bancila58 Buna ziua.Am fost dati in judecata de asoc de proprietari,pentru neplata,unor penalitati din 2010,aveam o datorie de 1000 lei pe care am achitat-o dar ... (vezi toată discuția)
Rezultat condamnare delapidare BIGHY BIGHY Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:\"În baza ... (vezi toată discuția)