Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:"În baza art. 14,346 C.p.p. art. 998 C.civil, obligă inculpatul la plata sumei de 31855 lei către partea civilă SC Status Impex SRL".
Acuma intrebarea mea este, daca nu plateste aceste daune(si nu o sa le plateasca, nu are de unde, si avocatul a fost cel din oficiu) ce se intampla?Primeste pedeapsa cu executare? Si daca da,dupa ce o executa, mai este nevoit sa plateasca banii?
Mulutmesc oricui imi poate da o informatie.
o sa fie executat pe salariu sau pe ce propietati are iar neplata prejudiciului o sa il afecteze la reablitate, daca sentinta de definitiva neplata prejudiciului nu o schimba.
Din cate stiu eu nu o sa ii ia nimic daca nu are ce executa, iar inchisoare nu o sa faca pentru datorii insa o sa il afecteze la reabilitare (stergerea cazierului)
I se va pune poprire pe salariu in momentul in care se va angaja sau i se vor executa bunurile in momentul in care va avea. Sistemul nostru de drept nu permite ca astfel de datorii civile sa fie convertite in zile de inchisoare.