avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... crima proces in curs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

crima proces in curs

reformulez intrebarea
Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune morale) ce se intampla daca asasinul nu va putea plati? ai va da mai multi ani de inchisoare? am toate chitantele care le pot dovedi in instanta, cele de imormantare si cheltuielile de judecata pana la momentul actual.
In primul rand, condoleante.

In al doilea rand, daca va fi obligat la plata daunelor materiale si morale, aceasta este o obligatie care poate fi pusa in executare silita, la fel cu orice alta obligatie civila.

Va veti putea adresa unui executor judecatoresc care va urmari silit bunurile debitorului.

In nici un caz nu va primi mai multi ani de inchisoare in contul vreunei obligatii de natura civila pe care nu o poate (sau declara ca nu o poate) achita.
Stimata doamna, imi pare nespus de rau pentru situatia in care va aflati. In ce priveste latura civila - despagubirile, a procesului penal in curs de derulare privind infractiunea de omor a carui victima a fost sotul dvs., trebuie sa stiti latura civila a procesului penal se judeca dupa legile civile si nu are nicio influenta asupra laturii penale - condamnarea efectiva a inculpatului trimis in judecata. Daca inculpatul a fi condamnat penal si pe latura civila va fi obligat la plata despagubirilor catre dvs, si nu le va achita de buna voie, veti putea recurge la executarea silita a bunurilor pe care acesta le detine. Daca, din pacate, inculpatul nu va avea bunuri proprietate personala nu prea puteti face nimic, decat sa lasati justitia divina sa il pedepseasca pe acest om, pe langa pedeapsa inchisorii pe care cu siguranta o va primi. Dvs, ca parte civila in procesul penal, va puteti exprima pozitia si cu privire la latura penala, si puteti solicita judecatorului, sa stabileasca o pedeapsa luand in considerare si situatia dvs. personala-drama prin care ati trecut datorita acestui inculpat, si puteti solicita o pedeapsa orientata catre maxim. Va conta punctul dvs. de vedere la individualizarea pedepsei si eu cred ca daca, veti explica judecatorului prin ce ati trecut si treceti si in prezent, acesta va pronunta o hotarare de condamnare la o pedeapsa orientata spre maximul ei.
Daca mai aveti nevoie de alte sfaturi va stau la dispozitie!
Avocat Alina Borza, Oradea
Va multumesc din suflet. o zi placuta
Sper sa va fie de folos aceste sfaturi juridice. Si eu va doresc o zi buna, tarie de caracter si putere ca sa treceti cu bine peste acest necaz. Dumnezeu sa va ajute!
ce se intampla daca asasinul nu va putea plati? ai va da mai multi ani de inchisoare?


Intr-adevar nu va primi o condamnare mai mare din cauza faptului ca nu isi executa o obligatie civila. Totusi poate o primi o pedeapsa mai aspra in situatia in care nu face niciun efort in a acoperi prejudiciul, astfel prin reaua sa credinta nu va baneficia de nicio circumstanta atenuanta, in consecinta mai multi ani de inchisoare.

Alte discuții în legătură

Crima ContSters216319 ContSters216319 Sotul Meu a fost ucis , ( omor deosebit de grav)cert e ca am cerut daune morale cheltuieli de judecata si de imormantare,intrebarea e daca ... (vezi toată discuția)
Neachitarea despăgubirilor materiale periodice lunare eugennico eugennico In urma unei hotarari penale definitiva si irevocabila (tentativa omor art. 175 C.p.- art 20 c.p. rap la art 174 alin 1 c.p. - 175 alin 1 lit i C.p.) ... (vezi toată discuția)
Accident auto la instanta de fond, victima unui accident auto a obtinut despagubiri morale,plata cheltuielilor de judecata,iar inculpatul a fost condamnat si la 6 luni de ... (vezi toată discuția)